GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρωτοφανής υπουργική απόφαση… Τέλος στις παιδικές αποκριάτικες στολές με ναζιστικά σύμβολα και άσεμνες αναφορές

Πρωτοφανής υπουργική απόφαση… Τέλος στις παιδικές αποκριάτικες στολές με ναζιστικά σύμβολα και άσεμνες αναφορές -Με σκεπτικισμό αν...

Πρωτοφανής υπουργική απόφαση…
Τέλος στις παιδικές αποκριάτικες στολές με ναζιστικά σύμβολα και άσεμνες αναφορές

-Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει το θέμα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης
Ευθύμης Μίλκογλου:
 
«Το καρναβάλι έχει σκοπό να σατιρίσει και όχι να προάγει συγκεκριμένα σύμβολα ή ιδεολογίες…»

Με επίσημη απόφασή του το υπουργείο Οικονομίας – Ανάπτυξης απαγορεύει πλέον ρητά την πώληση και προβολή αποκριάτικων στολών για παιδιά με ναζιστικά σύμβολα και σέξι στολών και αξεσουάρ, στο πλαίσιο προστασίας της ψυχικής υγείας τους.

Πρόκειται για προϊόντα και αποκριάτικες στολές με άσεμνες αναφορές, στολή που αναπαριστά τον Χίτλερ και συναφή παιχνίδια που παρουσιάζονται σε ιστοσελίδες και καταστήματα. Μάλιστα, προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Ευθύμης Μίλκογλου, αν και δείχνει να συμφωνεί με τη λογική της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως, δεν αρέσει σε κανέναν να βλέπει μικρά κοριτσάκια ντυμένα με προκλητικές και άσεμνες στολές, από την άλλη, υπενθυμίζει ότι το καρναβάλι αποτελεί ένα γλέντι σάτιρας, που δεν έχει σκοπό να προάγει κάποια σύμβολα ή ιδεολογίες.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί πως το καλό παράδειγμα για τα παιδιά θα πρέπει να δίνουν οι μεγάλοι με τη συμπεριφορά τους και όχι να περιμένουμε ως κοινωνία παρόμοιες αποφάσεις από την κεντρική εξουσία για να συμμορφωνόμαστε ως προς κάποια πράγματα που είναι αυτονόητα. Εξάλλου, συμπληρώνει ο ίδιος, στην Ελλάδα υπάρχουν περιοχές, οι οποίες στο πλαίσιο τέτοιων εκδηλώσεων, αναβιώνουν ήθη και έθιμα που ενέχουν «πονηρά» υπονοούμενα, στο πλαίσιο πάντοτε σατιρικής διάθεσης και κανείς δεν δείχνει να ενοχλείτε.

Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος στην έναρξη των ΘΛΕ και κατά πόσο αυτές αναμένεται να επηρεάσουν τον τζίρο των τοπικών καταστημάτων, ο κ. Ε. Μίλκογλου συνεχίζει να κρατά μικρό καλάθι, αφού παραδοσιακά εκείνοι οι κλάδοι που σημειώνουν κινητικότητα για την περίοδο των ΘΛΕ είναι τα καταστήματα εστίασης, καθώς και τα καφέ- μπαρ. Από τα υπόλοιπα καταστήματα, κίνηση παρουσιάζουν τα είδη εποχής και όσα εμπορεύονται καρναβαλικά προϊόντα.

«Ο κόσμος που έρχεται για το Ξανθιώτικο καρναβάλι, κυρίως, το τελευταίο τριήμερο, έρχεται για διασκέδαση και όχι για να αγοράσει ρούχα και παπούτσια από τα εμπορικά καταστήματα της αγοράς μας. Βέβαια, αυτές τις ημέρες η πόλη παρουσιάζει κινητικότητα λόγω και των συναυλιών που γίνονται, ο περισσότερος ωστόσο κόσμος προωθείται από την κεντρική πλατεία και προς τα πάνω. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατεβαίνουν στην αγορά για βόλτα. Ελπίζουμε, φέτος να δούμε παραπάνω κίνηση στα καταστήματα μας για την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων…» σχολιάζει ο ίδιος για το θέμα.

Σχετικά, τώρα, με τις χειμερινές εκπτώσεις, που ολοκληρώνονται τέλη του τρέχοντος μήνα, όπως σημειώνει, αυτές συνεχίζονται υποτονικά με αποτέλεσμα οι ελπίδες του εμπορικού κόσμου να στρέφονται στις τελευταίες δυο εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Τότε, αναμένεται κάποια αναζωπύρωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, αν και οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr
Τέλος, σε ότι αφορά την επόμενη Λευκή Νύχτα στην Ξάνθη- να σημειωθεί πως η πρώτη πραγματοποιήθηκε πέρσι τέτοια εποχή- όπως αναφέρει ο κ. Ε. Μίλκογλου, αυτή δεν θα ξαναγίνει Χειμώνα, λόγω του κρύου, καθώς επίσης θα αναζητηθεί ημερομηνία πραγματοποίησής της, η οποία δεν θα συμπίπτει με κάποιο πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή, που ενδεχομένως να την «καπελώσει».