GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανακοίνωση του Δημάρχου Σαμοθράκης για το Κέντρο Υγείας του νησιού

Οι κατασκευαστές ειδήσεων είναι ένα νοσηρό φαινόμενο των καιρών και φυσικά δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης είναι ...

Οι κατασκευαστές ειδήσεων είναι ένα νοσηρό φαινόμενο των καιρών και φυσικά δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης είναι στο στόχαστρο.

Χθες 8-2-2018 η ιστοσελίδα gatzoli.gr δημοσίευσε μια σειρά από ανακρίβειες με άγνωστο τι εξυπηρετούν. Σίγουρα δεν εξυπηρετούν την υπόθεση Κέντρο Υγείας ούτε και την αλήθεια.

Αποτελεί κι αυτό το δημοσίευμα ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ευκαιριών για κάποιους να χτίσουν ή να αναβιώσουν πολιτική καριέρα μετά τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής.

Αναφορικά με το θέμα ΚΥ:

Ως δημοτική αρχή από την αρχή και πρώτο στην ατζέντα εντάξαμε την κατασκευή νέου κτιρίου Κέντρου Υγείας. Οι επαφές με την διοίκηση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, τη Διαχειριστική αρχή και την 4η ΥΠΕ προφορικά και γραπτώς δεν έδιναν καμία προοπτική προς αυτή την κατεύθυνση. Συγχρόνως και η δυνατότητα συντήρησης του υφιστάμενου είχε αποκλειστεί για μια σειρά από αντικειμενικές αδυναμίες.

Ο στόχος του νέου κτιρίου δεν εγκαταλείφθηκε και η επικοινωνία με τον υφυπουργό το 2016 ανέδειξε τρία προ απαιτούμενα: Οικόπεδο, Χρηματοδότηση και μελέτες. Το ίδιο έτος το μόνο που προέκυψε ήταν το άνοιγμα μέτρου συντήρησης υποδομών υγείας στο ΠΕΠ της Περιφέρειάς μας.

Μετά την καταστροφή του Σεπτεμβρίου με αφορμή τη προσωρινή διακοπή λειτουργίας του υφιστάμενου εκδηλώθηκε κινητοποίηση συλλογής υπογραφών με αίτημα κατασκευής κτιρίου σε άλλο χώρο.

Παρακάμπτοντας την τοπικιστική χροιά του αιτήματος και την πολιτική κερδοσκοπία κάποιων αυτό που αναδεικνύεται – κι έχει τελικά σημασία – είναι το ενδιαφέρον μιας μεγάλης μερίδας των κατοίκων να αποκτήσει η Σαμοθράκη μια σύγχρονη υποδομή παροχής υπηρεσιών υγείας. Θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό οι κάτοικοι να υποδεικνύουν στόχο και χώρο, απογοητευμένοι από μακροχρόνια αδράνεια κι ανικανότητα εκσυγχρονισμού της πιο βασικής υποδομής που συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής.

Τους προκαλούν θλίψη οι χαμένες ευκαιρίες στην πιο πλούσια σε οικονομικούς πόρους περίοδο της ιστορίας του Ελληνικού κράτους. Στα χρόνια της αφθονίας δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα του νησιού, δεν κατασκευάστηκε νέο κτίριο Κέντρου Υγείας όταν οι ευκαιρίες που υπήρξαν σύμφωνα και με τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις δύο πρώην διοικητών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, χάθηκαν. Κι επειδή όλοι πρέπει να γνωρίζουν υπήρξε παραχώρηση δημοτικού ακινήτου έκτασης 11.065,74 τμ με το αριθμ. 23310/2007 Συμβόλαιο δωρεάς προς το ΠΓΝΕ και μάλιστα στον προτεινόμενο γεωγραφικό χώρο. Για ποιους λόγους δεν κατασκευάστηκε; Γιατί δεν ερευνήθηκε εκ των προτέρων η καταλληλόλητά του εφόσον είναι γνωστό ότι υπάρχουν κριτήρια στις επιλογές;

Γιατί αυτοί που χειρίζονται επιτελικά τη συλλογή υπογραφών παρακάμπτουν τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο; Γιατί δεν έχουν προσκομίσει αίτημα και υπογραφές; Γιατί κινούνται εξωθεσμικά; Γιατί υποβάλλουν αίτημα στον Υφυπουργό με πρόχειρο τρόπο και μάλιστα δηλώνοντας ότι όλα είναι έτοιμα απλώς λείπουν δύο εκατομμύρια –όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε στην πρόσφατη επικοινωνία μας.

Η δέσμευση του υφυπουργού παρά την καλή του θέληση μεταφέρθηκε μέσω κοινού γνωστού σε ποιους;;;

Όλα τα παραπάνω δεν είναι σοβαρά όμως όσοι τα μεθοδεύουν εκμεταλλεύονται την καλή διάθεση των κατοίκων για να κερδοσκοπήσουν πολιτικά. Υπάρχει περίπτωση μ αυτούς τους τρόπους να έχουμε πρόοδο στον τόπο; Το νησί μας στερείται βασικών υποδομών και οι λίγες που υπάρχουν είναι προβληματικές. Είναι δυνατόν ως δημοτική αρχή να υιοθετήσουμε την «μέθοδο του φίλου μεσολαβητή» για να λύσουμε προβλήματα; Ξεχνάμε που οδήγησε όταν αυτό επιχειρήθηκε στην κατασκευή Βιολογικού σε άλλο οικόπεδο; Που οδήγησε η ίδια μέθοδος στην περίπτωση του ΙΛΙΟΝ; Και αρκετά άλλα παραδείγματα.

Είναι δυνατό να λυθεί πρόβλημα με ενέργειες κρυφές από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο;

Ως δημοτική αρχή της πιο δύσκολης οικονομικά συγκυρίας, επιδιώκουμε τη λύση των μεγάλων προβλημάτων, αντιμετωπίζουμε και το θέμα της υγείας με σύνεση και ρεαλισμό.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

Καλούμε όλους όσους έχουν να προσφέρουν στην υπόθεση του νέου ΚΥ ώστε σε συνεργασία με τον Δήμο και το Υπουργείο να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ωρίμανσης και να αξιοποιήσουμε την καλή διάθεση του Υφυπουργού έστω κι αν αυτή εκδηλώθηκε ανεπίσημα.

Δεν εγκαταλείπουμε την καλύτερη στόχευση και για το θέμα της υγείας, συγχρόνως και με την ευθύνη να βελτιώσουμε την υπάρχουσα υποδομή ώστε να μη μείνει αθωράκιστο το νησί τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα αυτή λειτουργεί.

Δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να είμαστε θεατές ευκαιριών.

Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Βίτσας