GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άνδρας νοίκιασε σκάφος για να ανέβει στα Ίμια και να υψώσει την Ελληνική σημαία

Ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην ακριτική Κάλυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ...


Ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην ακριτική Κάλυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ 40-45 ετών έχει τεθεί ουσιαστικά σε άτυπο περιορισμό μετά τηνδηλωμένη πρόθεσή του μεταβεί στα Ίμια προκειμένου να υψώσει την Ελληνική σημαία.

Ο άνδρας δηλώνει «ακροδεξιός και υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών».

Όλα ξεκίνησαν πριν από δυο ημέρες όταν ο άνδρας έφτασε στην Κάλυμνο από την Αθήνα. Άμεσα ξεκίνησε να ψάχνει να ενοικιάσει σκάφος, προκειμένου φτάσει στα Ίμια και να ανεβάσει την Ελληνική σημαία. Η πρόθεσή του έγινε γνωστή στις αρχές και άμεσα τέθηκε σε παρακολούθηση.

Από εκείνη την στιγμή και μετά ο άνδρας τέθηκε ουσιαστικά σε άτυπη «καραντίνα» και φυλάσσεται από άνδρες του στρατού, της αστυνομίας και του λιμενικού. Όπως αναφέρουν πηγές το Newpost «ουσιαστικά δεν έχει κάνει κάποιο αδίκημα για να είναι περιορισμένος, από την άλλη όμως μια ενέργεια τέτοιου τύπου είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει την αντίδραση των Τούρκων με άγνωστα αποτελέσματα». Πλέον οι αρχές στο νησί βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, για την αποτροπή τυχόν παρόμοιων προθέσεων από ακροδεξιούς κύκλους.

του Μιχάλη Τεζάρη