GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



7 Χρόνια Κάθειρξη, στέρηση πολιτικών Δικαιωμάτων για 5 χρόνια και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επέβαλε εχθές το Τριμελές Κακουργιοδικείο Ροδόπης, στους Σ. Χατζηευαγγέλου, πρώην Δήμαρχο Τοπείρου και Δ. Καραλευθέρη, εργαζόμενο στον Δήμο Τοπείρου

Συνεχίζονται οι περιπέτειες αυτοδιοικητικών της Ξάνθης με τη Δικαιοσύνη, καθώς λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί είχαμε τον προσωρινό «επίλ...

Συνεχίζονται οι περιπέτειες αυτοδιοικητικών της Ξάνθης με τη Δικαιοσύνη, καθώς λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί είχαμε τον προσωρινό «επίλογο» μίας δίκης με κατηγορούμενους τον πρώην Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου και τον εργαζόμενο του Δήμου Δημήτρη Καραλευθέρη.

Πρόκειται για μια υπόθεση που αποτελεί τη συνέχεια μιας άλλης, όπου εκεί είχαν τιμωρηθεί πρωτόδικα για Παράβαση Καθήκοντος ο τότε Δήμαρχος και ηθική αυτουργία ο εργαζόμενος στο Δήμο Δ. Καραλευθέρης, διότι ο κύριος Χατζηευαγγέλου ως Δήμαρχος, δεν είχε υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη προκειμένου να απολύσει τον Δ. Καραλευθέρη από τον Δήμο, ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσίδικα για υπεξαίρεση.

Τότε οι δυο προαναφερθέντες, είχαν τιμωρηθεί με δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση. Στη συνέχεια ο Δήμος Τοπείρου κατέθεσε μήνυση για τα χρήματα που εισέπραττε ο Δ. Καραλευθέρης ως εργαζόμενος του Δήμου ενώ θα έπρεπε να είχε απολυθεί και έτσι φτάσαμε στη χθεσινή Δίκη, όπου οι δυο άνδρες ήρθαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Κομοτηνή με την κατηγορία της απάτης κατά του Δημοσίου. Η Δίκη ξεκίνησε εχθές και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με την Εισαγγελική Έδρα να προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων. Η Έδρα διέκοψε για να εκδώσει την απόφαση, την οποία και ανέγνωσε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις εννέα, κρίνοντας ένοχους τους κατηγορούμενους και επιβάλλοντάς τους κάθειρξη 7 ετών, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με αναστολή μέχρι την ημέρα εκδίκασης της έφεσης που άσκησαν οι δυο άνδρες.

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν ο Δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραΐτης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Πολυχρονιάδου, ενώ μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι Θ. Ξυνίδης, Καφετζόγλου Μιχαήλ πρώην προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Τοπείρου. Συνήγορος του Δήμου Τοπείρου ήταν ο Ποινικολόγος Σ. Γιαλάογλου και συνήγοροι υπεράσπισης ο Σπύρος Γκάνιας από την πλευρά του Δ. Καραλευθέρη ενώ τον Σ. Χατζηευαγγέλου υπερασπίστηκε ο νομικός κύριος Ευμοιρίδης.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr