GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τον Απρίλιο η μονιμοποίηση 2.183 πυροσβεστών 5ετούς θητείας

Στην τελική ευθεία η σχετική ΚΥΑ, σημείωσε ο Υπουργός. Προανήγγειλε τροπολογία για την ανανέωση της σύμβασης των εποχικών πυροσβεστών ...


Στην τελική ευθεία η σχετική ΚΥΑ, σημείωσε ο Υπουργός. Προανήγγειλε τροπολογία για την ανανέωση της σύμβασης των εποχικών πυροσβεστών για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Τη μονιμοποίηση 2.183 πυροσβεστών 5ετούς θητείας από τον Απρίλιο, ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο Νίκος Τόσκας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην τακτοποίησή τους εντός 1 έτους αντί 3 που είχε συμφωνηθεί.

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τις προσπάθειες της Όλγας Γεροβασίλη, εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό. Η έναρξη έχει προδιαγραφεί για τον Απρίλιο του 2018, σε ενάμιση μήνα. Γίνεται αυτή τη στιγμή η τελική επεξεργασία για την έκδοση της ΚΥΑ και στη συνέχεια θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, που είναι κάτι τελείως τυπικό, για την πλήρη ένταξη αυτών των ανθρώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, ο κ. Τόσκας, αποσαφήνισε πως αναφορικά με τους υπόλοιπους πυροσβέστες 5ετούς θητείας, οι οποίοι δεν είχαν τα τυπικά προσόντα για μονιμοποίηση, επιλέχθηκε η λύση της ανανέωσης της 5ετούς θητείας τους πέρυσι και συνεχίζουν να αμείβονται και να εργάζονται σύμφωνα με τη σύμβασή τους.

Ο Νίκος Τόσκας προανήγγειλε και την κατάθεση τροπολογίας άμεσα για τους εποχικούς πυροσβέστες, ώστε όπως είπε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της απασχόλησής τους και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο