GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σχολικοί Σκακιστικοί Αγώνες το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη, με τη συμμετοχή 200 μαθητών. Θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου

Το «30o Ατομικό και 16Ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητων-τριων 2018 – Προκριματικοί Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης» θα ...

Το «30o Ατομικό και 16Ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητων-τριων 2018 – Προκριματικοί Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης» θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Σκακιστικού Συλλόγου ξάνθης, στο Αθλητικό Κέντρο (Θύρα 4), το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες Αθλοπαιδιάς) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ. πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

Στο Ατομικό Πρωτάθλημα, οι μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα αγωνισθούν κατά τάξεις για την ανάδειξη των πρωταθλητών κάθε τάξης, ενώ των Λυκείων όλοι μαζί για την ανάδειξη του πρωταθλητή των Λυκείων.

Στο Ομαδικό μπορεί να συμμετάσχει μια έως δύο τετραμελείς ομάδες από κάθε σχολείο και θα αγωνιστούν σε τρεις ομίλους (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της κάθε κατηγορίας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα προκριθούν συνολικά 55 μαθητές-τριες στο Ατομικό και 5 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και 3 Γυμνασίων στο Ομαδικό, για να συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, που φέτος θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki την 03 και 04 Μαρτίου 2018.

Για τις ομάδες των Λυκείων προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., και στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την 31/03/ 2018 στην Αθήνα (Περιστέρι).

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr