GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 1,4 εκατ ευρώ για την προβολή των Φιλίππων απο το πρόγραμμα “Μαύρη Θάλασσα”

Η δυναμική που απέκτησε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, μετά την ένταξη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομι...

Η δυναμική που απέκτησε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, μετά την ένταξη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, σε συνδυασμό με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τα στελέχη της «Αναπτυξιακής Καβάλας» των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Καβάλας, απέφεραν μία ακόμα επιτυχία.

Την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι, η πρόταση που κατέθεσε το εταιρικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει η «Αναπτυξιακή Καβάλας», στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαύρη Θάλασσα», ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ αρχαιολογικών χώρων, αξιολογήθηκε στη 2η θέση των είκοσι τριών προτάσεων που εγκρίθηκαν, με συνολική χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Ερωτηθείς, από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ο διευθυντής της «Αναπτυξιακής Καβάλας», Μιχάλης Σκορδάς, τι σημαίνει αυτή η έγκριση για τους Φιλίππους, απάντησε ότι εκτός από την (περαιτέρω) προβολή του αρχαιολογικού χώρου, θα προβληθεί συνολικά η περιοχή.

Ο Μιχ. Σκορδάς βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, ο οποίος τον συνεχάρη για την πρόσφατη ανάδειξη του ως επικεφαλής του ελληνικού δικτύου των «Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων» του προγράμματος Leader.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

O Μιχ. Σκορδάς ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη και δήλωσε ότι η εκλογή αυτή αποτελεί τιμή για τον ίδιο και την «Αναπτυξιακή Καβάλας». Σχολιάζοντας την είδηση της έγκρισης χρηματοδότησης των Φιλίππων από το πρόγραμμα «Μαύρη Θάλασσα», ο Θ. Μαρκόπουλος ευχήθηκε να «αφυπνίσει» το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο. Ακολούθησε συζήτηση, για την προετοιμασία των προγραμμάτων Leader που αφορούν το Νομό Καβάλας.