GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τις επόμενες μέρες ο χάρτης συχνοτήτων, τα FM συνεχίζουν χωρίς αδειοδότηση.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί ο χάρτης συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, ο οποίος θα ρυθμίζει την κατανομή των ψηφιακών καναλιών ...

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί ο χάρτης συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, ο οποίος θα ρυθμίζει την κατανομή των ψηφιακών καναλιών ραδιοφώνου σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με την ομιλία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης του Πολυνομοσχεδίου, ο νέος χάρτης συχνοτήτων που θα δοθεί στη δημοσιότητα θα προβλέπει χωρητικότητα για πάνω από 1300 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Ο χάρτης συχνοτήτων ψηφιακού ραδιοφώνου εκπονήθηκε για λογαριασμό του Υπουργείου από το αρμόδιο εργαστήριο του Μετσοβίου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον καθηγητή Καψάλη.

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση και δεν θα κλείσουν απότομα τα FM» κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ψηφιακής μετάβασης και διαβεβαίωσε ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς και κυρίως δεν χρειάζεται να ανησυχεί σταθμός, ο οποίος έχει εργαζόμενους, κατά τεκμήριο παράγει πρόγραμμα, παράγει προϊόν και επίσης κατά τεκμήριο παράγει και μία δημόσια υπηρεσία». Στη συνέχεια εξήγησε ότι υπήρχε πίεση από τους θεσμούς να γίνει αδειοδότηση στο αναλογικό ραδιόφωνο των FM. Μια αδειοδότηση στα FM θα οδηγούσε ενδεχομένως σε κλείσιμο πολλών ραδιοφωνικών σταθμών, επειδή το τοπίο είναι άναρχο και οι χωρητικότητες είναι πολύ μικρές. Αντιλαμβανόμαστε από τα λεγόμενα του Υπουργού ότι με την αδειοδότηση του ψηφιακού ραδιοφώνου αποφεύγεται η αδειοδότηση του αναλογικού ραδιοφώνου.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr