GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Να συζητηθεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα κατασκευής νέου παιδικού σταθμού σε οικόπεδο του Δήμου Ξάνθης .

Να συζητηθεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα κατασκευής νέου παιδικού σταθμού σε οικόπεδο του Δήμου που έ...

Να συζητηθεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα κατασκευής νέου παιδικού σταθμού σε οικόπεδο του Δήμου που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιος χώρος, στη Λευκού Πύργου
– Ιδού η Ρόδος Δήμαρχε Ξάνθης, ιδού και το πήδημα.
– Τεράστιος χώρος δυόμιση στρεμμάτων, στον οποίο μπορούν να δομηθούν 1.500 τ.μ. εγκαταστάσεις, μένει ανεκμετάλλευτος και αυτοί θέλουν με την τακτική του αποφασίζουμε και διατάσουμε, να αγοράσουν ιδιωτικό παιδικό σταθμό με ελάχιστο περιβάλλοντα χώρο και με παράνομη απόφαση…

Όπως αναφέραμε στο χθεσινό μας φύλλο, εκπλήξεις αναμένονταν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, καθώς πληροφορίες μας ανέφεραν πως 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι καταθέτουν πρόταση, ώστε να συζητηθεί άμεσα στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, ως εντός ημερησίας διάταξης θέμα, που αφορά την κατασκευή – δημιουργία παιδικού σταθμού, σε ανεκμετάλλευτο χώρο, ιδιοκτησίας του Δήμου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το ρυμοτομικό σχέδιο, ως χώρος παιδικού σταθμού.

Πρόκειται για μια έκταση δυόμιση στρεμμάτων, μπροστά από το κεντρικό κτίριο της διοίκησης της ΔΕΥΑ Ξάνθης στο παλιό Νοσοκομείο, όπου σήμερα αποτελεί έναν χώρο ο οποίος δεν προσφέρει το παραμικρό και σύμφωνα με μια πρόχειρη έρευνα στους όρους δόμησης, μπορεί να φιλοξενήσει δομημένα εγκαταστάσεις περίπου χιλίων πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (1.500+-τ.μ.).

Έτσι λοιπόν σήμερα, στη συνεδρίαση, κατατέθηκε ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα η συγκεκριμένη πρόταση και τώρα απλά μένει να δούμε πόσο ενδιαφέρον για το κοινό καλό έχουν οι κύριοι του Δήμου «πρότυπο», αφού από την μια δεν είναι δυνατόν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και με τακτικές αποφασίζουμε και διατάζουμε, να λαμβάνουν παράνομες αποφάσεις για αγορά ιδιωτικού παιδικού σταθμού, ο οποίος στερείται ακόμη και ενός σωστού περιβάλλοντα χώρου για τα μικρά παιδιά και τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν ρελάνς αποδεικνύοντας πραγματικό ενδιαφέρον και όχι για το θεαθήναι, να μην κάνουν τίποτε…

Δεν είναι δυνατόν να έχει χαρακτηριστεί με ρυμοτομικό το συγκεκριμένο οικόπεδο ως χώρος παιδικού σταθμού και να μην εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία, για να δημιουργήσουν έναν παιδικό σταθμό μεγάλης χωρητικότητας, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, τόσο από την πληθώρα των μικρών παιδιών όσο και από το κλείσιμο του 1ου παιδικού σταθμού, λόγω ακαταλληλότητας του Κτιρίου…

Αναλυτικά η πρόταση που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης αναφέρει τα ακόλουθα:

«ΠΡΟΣ: κ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για εισαγωγή προς συζήτηση, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Κατ’ αρχήν λήψη απόφασης έκφρασης γνώμης για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο στην περιοχή Λευκού Πύργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ: ΦΕΚ 389/28-5-2001/τ. Δ΄

Έχοντας υπόψη το παραπάνω σχετικό ΦΕΚ (απόφαση 484/24-4-2001 του Γ.Γ. Περιφέρειας Αν. Μα-Θ) προτείνουμε να ενταχθεί ως θέμα συζήτησης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. η κατασκευή Παιδικού Σταθμού σε χαρακτηρισμένο χώρο του Δήμου Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του παραπάνω σχετικού, τροποποιήθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο Ξάνθης στην περιοχή Λευκού Πύργου με τον χαρακτηρισμό της εν λόγω περιοχής σε χώρο Διοίκησης (κτίριο παλιού Νοσοκομείου) – Γυμνασίου, Λυκείου (3ο ΓΕΛ Ξάνθης) – Παιδικού Σταθμού.

Με μια κατ’ αρχή τεχνική προσέγγιση του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι το εμβαδόν του οικοπέδου του Παιδικού Σταθμού ανέρχεται σε 2.500,00 Μ2, με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή διαπιστώνεται ότι μπορεί να αναγερθεί παιδικός σταθμός συνολικού εμβαδού 1.500 μ2 περίπου.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον του Δ.Σ. για την ενίσχυση των υποδομών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης αλλά και την σταθερή επιδίωξή μας να συνεισφέρουμε με τις προτάσεις μας στην καλή λειτουργία του Δήμου μας, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί μια πρώτη κατ’ αρχήν συζήτηση για την κατασκευή (ενδεχομένως ελαφριά-προκάτ) παιδικού σταθμού. Για να είναι αποτελεσματικότερη η συζήτηση, προτείνουμε να συνοδεύεται η εισήγηση της πρότασής μας από σημείωμα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας με τις κατ’ αρχήν επισημάνσεις τους.

Η πρότασή μας υποβάλλεται στο πλαίσιο των τελευταίων συζητήσεων του Δ.Σ. Ξάνθης σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης χώρων για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και σχετίζεται με την εκμετάλλευση των χώρων που ανήκουν στον Δήμο Ξάνθης. Ως πλεονεκτήματα της πρότασης μας θεωρούμε το γεγονός ότι ο χώρος χαρακτηρίζεται στο ρυμοτομικό σχέδιο ως χώρος Παιδικού Σταθμού, ανήκει στον Δ. Ξάνθης και είναι τέτοιος που επιτρέπει την κατασκευή υποδομών για αυξημένο αριθμό παιδιών, κάτι που καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες του Δήμου μας.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Φανουράκης Εμ.

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καρά Αχμέτ

Μυλωνάς Γιώργος

Τζενάν Τσακερτζή

Ρεκάρης Μιχαήλ

Καμαρίδης Ιπ.

Δημούδη Χρυσούλα

Ανταμπούφης Νίκος

Πυρνάρη Ειρήνη

Τσέπελης Εμμανουήλ

Μπαντάκ Σιαμπάν

Μπεκήρ Ογλού Σουά

Μπογιάρ Σελαϊντίν

Κολλάρος Γιώργος»