GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σ. Ασπιώτης: ” Η Κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας – Κάτω τα χέρια απ’ο το δικαίωμα της απεργίας”

Το ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ορίζει διάταξη που πε...


Το ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ορίζει διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Με την προτεινόμενη διάταξη, ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να λάβει χώρα η συζήτηση και να ληφθεί απόφαση για την κήρυξη απεργίας.

Συγκεκριμένα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης.




Η Κυβέρνηση για ακόμα μια φορά προσπαθεί να φιμώσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, επιδεινώνοντας την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση, με τους μισθούς πείνας, τις καθυστερήσεις πληρωμών, και την κατάργηση των περισσοτέρων δικαιωμάτων των εργαζομένων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Στάθης Ασπιώτης, αναφερόμενος στο θέμα.

Το δικαίωμα της απεργίας, το τελευταίο “κάστρο” των εργαζομένων, κατοχυρωμένο συνταγματικά, και ουσιαστικά το μοναδικό όπλο με το οποίο μπορούμε να διεκδικούμε και να κατακτούμε, πλέον καταργείται. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας” τόνισε χαρακτηριστικά.