GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Σήμερα, Παρασκευή, εξετάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ακύρωσης ασύλου, που χορηγήθηκε σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματι...

Σήμερα, Παρασκευή, εξετάζεται στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ακύρωσης ασύλου, που χορηγήθηκε σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η συζήτηση γίνεται στον απόηχο της δήλωσης του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν από ελληνικά δικαστήρια.
Η αίτηση έγινε κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής μαζί με αίτηση αναστολής.

Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η κυβέρνηση, είτε ο τούρκος στρατιωτικός, μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.