GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προχώρησαν, από τις 6 το πρωί, περισσότεροι από 150 τευτλοπαρ...

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προχώρησαν, από τις 6 το πρωί, περισσότεροι από 150 τευτλοπαραγωγοί της χώρας.

«Μέχρι να εξοφληθούμε τα 10,2 εκατ. ευρώ που μας οφείλονται για την ποσότητα τεύτλων που παραδώσαμε το 2017, δεν πρόκειται να εισέλθει στον χώρο κανείς» ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των καλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Πίππας.

Υπενθυμίζεται ότι ανά βάρδιες, οι 2.500 τευτλοπαραγωγοί της χώρας, από Ημαθία, Θεσσαλία, Σέρρες και Ορεστιάδα, είχαν κατασκηνώσει στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ, από τις 10 Ιανουαρίου 2018, χωρίς ωστόσο να εμποδίσουν τους απασχολούμενους να εργαστούν.

«Δεν πάει άλλο. Κατεβήκαμε και κάτω στην Αθήνα, κάναμε συνομιλίες με τη διοίκηση, με τον υπουργό και ακόμη δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Μας υποσχέθηκαν ότι θα πληρωνόμασταν το 40% των οφειλομένων μας στις 12/1 και ως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα μας εξοφλούσαν. Ο Ιανουάριος φεύγει και εμείς ακόμη δεν πήραμε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πίππας.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος είπε: «Με όσα έγιναν και φέτος χάθηκαν και οι όποιες καλές προϋποθέσεις υπήρχαν για να σπείρουμε τεύτλα. Χάνεται μια καλλιεργητική χρονιά και ακόμη δεν το έχουν καταλάβει» και πρόσθεσε: «δεν κλείνουμε εμείς την ΕΒΖ, αλλά αυτοί που υποστηρίζουν ότι θέλουν τεύτλα στην χώρα και εν λειτουργία την ΕΒΖ ΕΒΖ 0,00%, ωστόσο με τις πρακτικές τους δείχνουν ακριβώς το αντίθετο».

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 σπάρθηκαν 62.000 στρέμματα με τεύτλα στη χώρα, ενώ η περίοδος καλλιέργειας του προϊόντος ξεκινά αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τέλος Μαρτίου.