GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ε. Λαμπάκης ” Δε θα δεχτούμε να ταπεινωθούν οι πολίτες μας σε ένα εθνικό ζήτημα”

Να μην υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια ζητά η Κεντρι...

Να μην υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η θέση αυτή, που διατυπώθηκε δια του προέδρου της, Γιώργου Πατούλη, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Στη σχετική απόφαση που ελήφθη, επισημαίνεται ότι η οριστική θα διαμορφωθεί μετά τις θέσεις που θα διατυπώσουν οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Ευάγγελος Λαμπάκης, έστειλε μήνυμα ενότητας, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, τονίζοντας παράλληλα ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στην Κεντρική σκηνή.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κατατέθηκε και ανάλογο ψήφισμα αναφέρθηκε στα εξής σημεία

Να μη πληγωθεί η Ελληνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια υποβιβάζοντας την Εθνική μας υπόσταση

-Να καταστεί ανέφικτη η είσοδος της FYROM στους διεθνείς οργανισμούς με την πλαστή επωνυμία “Μακεδονία”

-Να σταματήσει η αλυτρωτική προπαγάνδα και να υπάρξει η ανάλογη τροποποίηση του Συντάγματος της FYROM, χωρίς να πλαστογραφούν την Ελληνική ιστορία.

Να συμμορφωθούν με τις διεθνείς αποφάσεις οι οποίες υπάρχουν εδώ και χρόνια απο τον ΟΗΕ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

“Εάν τηρηθούν όλα αυτά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, να έχουμε έναν καλό σύμμαχο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε να ταπεινωθούν οι πολίτες μας σε ένα εθνικό ζήτημα και βέβαια, όταν πουλάς την ιστορία σου ή επιτρέπεις, να την οικειοποιηθούν άλλοι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος