GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σχολεία και της Θράκης πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επιμορφωτική ημερίδα Καθηγητών- Πρέσβεων του ΕΚ (Senior EP Ambassadors)- Απονομή διπλωμάτων στα Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ από Βόρεια Ελλάδ...

Επιμορφωτική ημερίδα Καθηγητών- Πρέσβεων του ΕΚ (Senior EP Ambassadors)- Απονομή διπλωμάτων στα Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ από Βόρεια Ελλάδα (2016 – 2017)

Περισσότεροι από 100 Καθηγητές Λυκείου από 32 Σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας θα συμμετάσχουν στην Επιμορφωτική ημερίδα Καθηγητών- Πρέσβεων του ΕΚ (Senior EP Ambassadors) που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 20/01/2018, στο Ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel, (Σαλαμίνος 3), από τις 9.00 το πρωί έως τις 18.30 το απόγευμα.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνει η τελετή απονομής των διπλωμάτων για τα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από Βόρεια Ελλάδα, για το σχολικό έτος 2016-2017.

την εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη ενώ θα υπάρχει και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στους Καθηγητές θα μιλήσουν οι: Λεωνίδας Αντωνακόπουλος – Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Έδρα Jean Monnet, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Δρ. Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ελευθερία Μαρκοζάνη, Υπ. Διδάκτωρ, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ θα γίνει παρουσίαση καλών πρακτικών από τα σχολεία του Δικτύου ΕPAS και workshops.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΓΕΛ Σουφλίου, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Πειραματικό ΓΕΛ ΠΑΜΑΚ, Αρσάκειο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εύοσμου, Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί», 2ο ΓΕΛ Χορτιάτη, 1ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη, ΓΕΛ Πανοράματος, Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, 1ο ΓΕΛ Καβάλας, ΑΞΙΟΝ Ξάνθης, 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, 3ο ΓΕΛ Βέροιας, 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων, 2ο ΓΕΛ Φαρσάλων, 1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, ΓΕΛ Νέας Τριγλίας, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννης (Λάρισα), 2ο ΓΕΛ Φλώρινας, 30ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Πλατέος –Κορυφής (Αλεξάνδρεια Ημαθίας).

Η Επιμορφωτική Ημερίδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους ευρωπαίους πολίτες.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ιδιαίτερα μαθητές δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, να κατανοήσουν τα δικαιώματα τους ως ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πως μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση της του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη τόσο της Βουλής των Ελλήνων, όσο και του Υπουργείου Παιδείας