GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου είχε την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχ...





Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου είχε την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε τον Υπουργό για θέματα που απασχολούν τον Έβρο και του έθεσε ζητήματα όπως της επιδότησης του κόστους εργασίας, της πάταξης του παραεμπορίου, της αναβάθμισης των τελωνείων και των μεταφορών γενικότερα, της στήριξης της επιχειρηματικότητας.

«Επεσήμανα το σοβαρό πρόβλημα του παραεμπορίου και της μεγάλης ζημίας που δημιουργείται στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του νομού, της ανάγκης αναβάθμισης των τελωνείων που πρέπει να διαθέτουν σύγχρονες υποδομές και μέσα, αλλά και με μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, όπως η διευθέτηση της οφειλόμενης καταβολής της επιδότησης του κόστους εργασίας 12% για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ένα ακόμη εργοστάσιο θα κλείσει το επόμενο διάστημα και αποτελεί πλήγμα στην οικονομία του Έβρου. Για να γίνει η επιχειρηματικότητα βιώσιμη και ανταγωνιστική, ειδικά εδώ στα σύνορα, θα πρέπει να τονωθεί, με φοροελαφρύνσεις και με άλλα μέτρα που είναι αναγκαία, για να μπορέσει ο τόπος μας, να ξεφύγει από τη μέγγενη της υποβάθμισης» τόνισε ο κ. Πέτροβιτς και πρόσθεσε:

«Οι υποδομές, λιμένας Αλεξανδρούπολης, σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, Εγνατία Οδός, πρέπει να λειτουργούν συνδυασμένα για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την οικονομία. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας».