GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για τα φαρμακεία

Φυσικά πρόσωπα είτε είναι φαρμακοποιοί είτε όχι, όπως επίσης και συνεταιρισμοί μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο, σύμφωνα με το Προεδρικό Δι...

Φυσικά πρόσωπα είτε είναι φαρμακοποιοί είτε όχι, όπως επίσης και συνεταιρισμοί μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που κατέθεσε στο ΣτΕ, το υπουργείο Υγείας.

Το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα κατατέθηκε μετά την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, το οποίο με μία σειρά αποφάσεων είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις για την ίδρυση και την λειτουργία φαρμακείου αλλά και τα θέματα που αφορούν φαρμακοποιούς μπορούν να ρυθμιστούν είτε με νόμο είτε με προεδρικό διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Τάσος Τερζής, εξέφρασε την ελπίδα του ότι το ΣτΕ το οποίο απέρριψε την ΚΥΑ θα απορρίψει και αυτό το Υπουργικό Διάταγμα, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε “copy paste” της ήδη καταργημένης Υπουργικής Απόφασης, και πρόσθεσε ότι αντ’αυτού ως κλάδος, έχουν προτείνει οι φαρμακοποιοί πολλές φορές, να εφαρμοστεί το Γερμανικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο τα φαρμακεία ανήκουν στους φαρμακοποιούς κατά 51%.

“Ελπίζουμε ότι αυτή τη θέση θα δεχτεί και το ΣτΕ και δε θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα” επεσήμανε ο Τάσος Τερζής.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr