GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα τηλεφωνική απάτη – Λέτε “Ναι” και χρεώνεστε με 125€

Η νέα τηλεφωνική απάτη έρχεται απευθείας από… την Αμερική στη Ελλάδα. Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούμενο στο να πει...

Η νέα τηλεφωνική απάτη έρχεται απευθείας από…
την Αμερική στη Ελλάδα. Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούμενο στο να πει «Ναι». Προκειμένου να το πετύχουν, προσποιούνται προβλήματα στη σύνδεση ή περίεργους ήχους στη γραμμή, ενώ τελικά ρωτάνε τον καλούντα αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Παράλληλα με την απλή ερώτηση «με ακούτε;», οι απατεώνες χρησιμοποιούν κι άλλες φράσεις, όπως για παράδειγμα «είστε ο ιδιοκτήτης σπιτιού;» Αν το θύμα απαντήσει με «Ναι», οι απατεώνες επεξεργάζονται το «Ναι» με άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, ώστε τελικά να προκύψει μια συνομιλία, κατά την οποία ο καλούμενος έκανε για παράδειγμα μια ακριβή παραγγελία, την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να πληρώσει, διαφορετικά θα ανατεθεί η υπόθεση σε κάποια Εταιρεία Είσπραξης Οφειλών.

Βέβαια και όποιος απορρίψει την κλήση, κλείνοντας το τηλέφωνο, κινδυνεύει, σύμφωνα με την Τεχνολογική Πύλη Heise-Online, με έναν «καλό» λογαριασμό. Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, κλήθηκε να πληρώσει 125€, επειδή έκλεισε απλά το τηλέφωνο. Οι απατεώνες είναι, σύμφωνα με την “Heise”, καλά οργανωμένοι και μπορεί να γνωρίζουν προσωπικές πληροφορίες, όπως π.χ. τη διεύθυνση.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

Οι λογαριασμοί φυσικά δεν ισχύουν. Τα θύματα δεν πρέπει να πληρώσουν, ενώ καλούνται να αναφέρουν τα περιστατικά δηλώνοντας την ημερομηνία, την ώρα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των κλήσεων στην αστυνομία.