GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


1η Δημόσια λογοδοσία του Νοσοκομείου με συμμετοχή των φορέων της Ξάνθης

Την πρώτη του δημόσια λογοδοσία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Διοικητής του ιδρύματος Αχιλλέ...

Την πρώτη του δημόσια λογοδοσία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Διοικητής του ιδρύματος Αχιλλέας Γερόπουλος.

Στην εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, παρουσία και μελών του Δ.Σ., του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη των βουλευτών του Νομού Ξάνθης Ζεϊμπέκ-Γιαννακίδη-Στογιαννίδη, του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα και εκπροσώπου τοπικών φορέων και ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε η λογοδοσία με τα πεπραγμένα της διοίκησης από το χρόνο που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα και το προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Γερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της λειτουργίας που έχει σήμερα το Νοσοκομείο, δεδομένων των συνθηκών, το υψηλό επίπεδο συνεργασίας στη Διοίκηση και το προσωπικό, το οποίο ευχαρίστησε ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις που προγραμματίζονται σε επίπεδο τμημάτων, υποδομών, δράσεων και πρωτοβουλιών καθώς και την οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά ραντεβού που συνεχίζουν να λειτουργούν εύρυθμα αλλά και την ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων, μια καινοτομία που έχει ξεκινήσει στην υγεία και κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία της ιατρικής υπηρεσίας. Εξάλλου, σημείωσε ότι το Νοσοκομείο θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού μέσω του taxisnet.

Όσον αφορά τη στελέχωση επεσήμανε ότι οι προσλήψεις του επόμενου διαστήματος σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζονται στην αυτόνομη λειτουργία των Επειγόντων Περιστατικών, που είναι μια καινοτομία αλλά και σε άλλες κλινικές και τομείς. Μάλιστα ανέφερε ότι πλέον το Νοσοκομείο μπορεί να συμβάλλεται κατ αποκοπή με διάφορους επαγγελματίες υγείας ή σπάνιες ιατρικές ειδικότητες με “μπλοκάκι” ώστε να αυξηθεί η ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών…

Αναφερόμενος στα οικονομικά δεδομένα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση και το αποθεματικό. “Το μοναδικό Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας που παρουσιάζει αυτή την εικόνα ” όπως είπε κάτι που είναι συνάρτηση διαχείρισης και εσόδων ενώ το Νοσοκομείο προετοιμάζει μια πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα στις υποδομές που ξεκίνησαν ή προκηρύσσονται είναι οι βελτιώσεις στα Επείγοντα, το ΚΕΦΙΑΠ, τα πυροσβεστικά, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και άλλους διαγωνισμούς για εργαστήρια κ.α. Παράλληλα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με την 4η ΥΠΕ και τόνισε ότι έχουν ήδη εγκριθεί μια σειρά προτάσεις.

Ως προς τους στόχους για την επόμενη χρονιά αναφέρθηκε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Καρδιολογική Κλινική, όπου τα προβλήματα του παρελθόντος είναι παρελθόν, διαθέτει 5 γιατρούς και αναμένει ένα 6ο ενώ στον προγραμματισμό είναι η λειτουργία μονάδας εμφραγμάτων. Μίλησε για το Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, Διαβητολογικό τμήμα, Τμήμα Αποκατάστασης, αναβάθμιση της ΜΕΘ καθώς και τμήμα Έρευνας και Βελτίωσης.

Όσον αφορά τα πειθαρχικά θέματα, ανέφερε ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες ελέγχου που έχουν συσταθεί στο Υπ. Υγείας και εκτίμησε ότι με τις δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν πλέον είναι αδύνατο να μην εντοπιστεί μια παραβατική συμπεριφορά: “Δεν έχουμε καμία καταγγελία για παραβατική συμπεριφορά στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και αξίζουν συγχαρητήρια στους γιατρούς και την Ιατρική Υπηρεσία” είπε.

Δηλώσεις για την κατάσταση που διαπιστώνουν μετά την 1η δημόσια λογοδοσία του Νοσοκομείου Ξάνθης και του Διοικητή Α. Γερόπουλου, έκαναν μετά το πέρας της εκδήλωσης οι βουλευτές, ο Μητροπολίτης και οι Πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων. Κοινή συνισταμένη είναι ότι οι πολύ δύσκολες εποχές που προηγήθηκαν και η αμφιβολία για το μέλλον έχουν παρέλθει οριστικά και το Νοσοκομείο βρίσκεται σε άλλη προοπτική.

Παράλληλα, όπως προανήγγειλε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης, που παραβρέθηκε, επίκειται η δημιουργία μια νέας ΥΠΕ μόνο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με πιθανή έδρα την Αλεξανδρούπολη. Πάντως από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αχιλλέας Γερόπουλος πρότεινε εναλλακτικά την Ξάνθη ως έδρα της νέας Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της ΑΜΘ.

«Στα προηγούμενα χρόνια παλεύαμε να κρατήσουμε ανοιχτό το Νοσοκομείο ανοιχτό και σε αυτό συνέβαλε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» σημείωσε ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. «Δεν ξεχάσαμε τι συνέβαινε παλιά αλλά η σημερινή λογοδοσία του Διοικητή μας ικανοποίησε και θα συνεχίσουμε την προσπάθειες και τις συνέργειες με άλλα νοσοκομεία» είπε ικανοποιημένος ο Βουλευτής Ξάνθης.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης απευθυνόμενος σε εργαζόμενους και φορείς, το πιο κρίσιμο κεφάλαιο του νοσοκομείου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του και σημείωσε ότι σε κρίσιμες στιγμές οι εργαζόμενοι κράτησαν όρθια την Υγεία της Ξάνθης. Όπως τόνισε στις πλάτες τους θα πέσει η προσπάθεια για το επόμενο διάστημα και τους νέους στόχους που έχουν τεθεί. «Ο απολογισμός και ο σχεδιασμός δεν έρχεται από το πουθενά αλλά απαντά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με στόχο τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.» ανέφερε.

Ο Γρηγόρης Στογιαννίδης υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο πολύ πρόσφατα κάποιοι ήθελαν να το κάνουν Κέντρο Υγείας ενώ σύγκρινε την κατάσταση με τη σημερινή που είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη και έκανε μνεία στον προγραμματισμό που υπάρχει και στο διάλογο με όλη την κοινότητα της υγείας.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xanthionair.gr

Την ικανοποίησή του για την κατάσταση που επικρατεί επεσήμανε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων που σημείωσε ότι ήταν αυτός ως νέος Μητροπολίτης που το εγκαινίασε και το παρακολουθεί σε αυτά τα 22 χρόνια. «Υπήρξαν περίοδοι που το προσωπικό υπερέβαλαν εαυτούς για να κρατηθεί το Νοσοκομείο» είπε και διαπίστωσε και ο ίδιος ότι στην παρούσα κατάσταση υπάρχει συνεργασία διοίκησης-προσωπικού και εύρυθμη λειτουργία.
«Χαιρόμαστε που ξεπεράστηκαν προβλήματα του παρελθόντος και υπάρχει επάρκεια πόρων για την κάλυψη των αναγκών.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

«Είμαστε χαρούμενοι σαν Ιατρικός Σύλλογος γιατί πέρασαν τα χρόνια της μοναξιάς, της δυσκολίας, της αποδιάρθρωσης της Υγείας και είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Είμαστε ευχαριστημένοι και θεωρώ ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία αλλά με πολιτικές επιλογές» είπε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τάσος Καραδέδος ευχαριστώντας τους βουλευτές που παρέστησαν. Επεσήμανε όπως παράλληλα προτάσεις και προβλήματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο για τα ζητήματα της υγείας και των νέων δομών που εγκαινιάζονται στην πρωτοβάθμια υγεία. «Όταν υπάρχει προγραμματισμός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η άποψη των ιδιωτών γιατρών.» σημείωσε.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Δέσποινα Κάλφα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα περιφερειακά ιατρεία και το Κέντρο Υγείας και τα προβλήματα που εντοπίζουν οι 108 φαρμακοποιοί ενώ σημείωσε ότι οι φαρμακοποιοί είναι αυτοί που εξυπηρετούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων οι οποίοι δεν έχουν ιντερνετική πρόσβαση για να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς στα ηλεκτρονικά ραντεβού.