GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βολές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης…

Βολές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Ο κ. Μέτιος μέσω ενός δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τ...

Βολές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
«Ο κ. Μέτιος μέσω ενός δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας επιχειρεί να μετατρέψει τον διεκπεραιωτικό του ρόλο στην προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για τις ανάγκες εκσυγχρονισμού του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης σε πολιτική απόφαση του ιδίου…»

Με το Δελτίο Τύπου του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Μέτιου στις 13/12/17, όσον αφορά στο χρηματικό ποσό που θα αποδοθεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης σχετικά με την ανανέωση του εξοπλισμού του, επιχειρήθηκε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης.

Σε μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μέσω ενός δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας επιχειρεί να μετατρέψει τον διεκπεραιωτικό του ρόλο στην προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 2.181.000 Ευρώ, για τις ανάγκες εκσυγχρονισμού του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης σε πολιτική απόφαση του ιδίου, κάτι το οποίο δεν συνάδει τόσο με την πραγματικότητα αλλά και με την συνολική στρατηγική της ΝΔ, η οποία απαξίωσε τις κρατικές δομές υγείας υπέρ ενός νεοφιλελεύθερου ιδιωτικού συστήματος περίθαλψης για τους έχοντες.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, στην ουσία της, θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο έργο εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου στις 27 Ιανουαρίου 2017 από τον Διοικητή κ. Γερόπουλο Αχιλλέα και πραγματοποιείται μετά από πρόταση του ΓΝΞ προς το Υπουργείο Υγείας στα πλαίσια χρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2014-2020, από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ.

Η προσπάθεια ανάταξης και σταθεροποίησης του δημόσιου, δωρεάν και για όλους συστήματος υγείας ολοκληρώνεται γρήγορα και αποφασιστικά. Προχωράμε στις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ουσιαστική και ποιοτική του αναβάθμιση. Είδη μέσα από την δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας επιχειρούμε, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός κατά την εγκαινίαση της πρώτης τοπικής μονάδας υγείας Ευόσμου στην Θεσσαλονίκη (ΤΟΜΥ), να δώσουμε τη σύγχρονη και διεθνώς αποδεκτή απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες.

Ο χώρος της Υγείας, παρά τη δημοσιονομική στενότητα και τις γενικότερες δυσκολίες που απορρέουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αποτελεί ένα από τα πεδία στα οποία η κυβέρνηση της αριστεράς, μέσα από την νομοθέτηση για την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των πολιτών καθώς και μέσα από προσλήψεις προσωπικού αλλά και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, αποδίδει ορατά, απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα στην βελτίωση της καθημερινότητας των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση. Τα παραπάνω προσδίδουν στην πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηριστικά απόλυτου προσανατολισμού προς στρατηγικές επιλογές υπέρ των αδυνάτων, στρατηγικές αντίθετες σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης της προσφοράς του αγαθού της Υγείας προς όφελος των πολιτών.