GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κακός γείτονας ο Ερντογάν.

Βελιγράδι-Διαβαλκανική: Σεβασμός στις Συνθήκες! Οι Βαλκάνιοι απάντησαν στον Ερντογάν! Για μία ακόμη φορά η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα ...


Βελιγράδι-Διαβαλκανική: Σεβασμός στις Συνθήκες! Οι Βαλκάνιοι απάντησαν στον Ερντογάν!

Για μία ακόμη φορά η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα απέδειξε ότι η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του διώχνουν όλο και ποιο μακριά του τους γείτονες. Αν λάβει κανείς υπ όψη τις δηλώσεις του Βούλγαρου Προέδρου καταλαβαίνει ότι τα Βαλκάνια έχουν την δική τους λογική και στέκονται με σκεπτικισμό απέναντι στον Ερντογάν ο οποίος μπορεί να λέει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις προς στους γείτονες του, αυτοί όμως είναι επιφυλακτικοί και όχι άδικα.

Μια δηκτική δήλωση του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, καταδεικνύει το κλίμα μέσα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σημαντική τετραμερή Σύνοδος Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, που διεξήχθη στο Βελιγράδι, σχετικά με τους «διαξιφισμούς» που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Έλληνα ομόλογό του και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας.

«Η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια», σχολίασε συγκεκριμένα ο Μπόικο Μπορίσοφ, υπογραμμίζοντας: «Όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λοζάνης, αν και απάντησε ήδη ο κ. Τσίπρας, θα ήθελα να πω ότι η αναθεώρηση μιας διεθνούς συνθήκης δεν θεωρώ ότι θα ήταν εποικοδομητική για τα Βαλκάνια». Τι θα πρέπει να γίνει; Να συζητήσουμε ξανά την Ιστορία; Να επιστρέψουμε στο παρελθόν; Τότε θα πρέπει να εξαφανιστούμε. Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος ευρύτερα στη συνεργασία στα Βαλκάνια, είπε -μεταξύ άλλων- πως «θα πρέπει να επιδεικνύουμε τη σοφία μας και όχι αυτά που μας διχάζουν» και «να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος διότι έτσι θα γίνουν οι σχέσεις μας πιο δυνατές από ποτέ» με στόχο «ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς των χωρών μας».