GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μ. Κεφαλογιάννης: «Οι προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή»

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τις οποίες απειλεί ευθέως ...

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τις οποίες απειλεί ευθέως με στρατιωτική κατάληψη ελληνικά νησιά κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Σε συζήτηση στην Τουρκική Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση βουλευτή δήλωσε τα παρακάτω: «Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές λύσεις για να επιλύσουμε σε ποιον ανήκουν 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους που σήμερα ανήκουν στην Ελλάδα. Ή η διπλωματική οδός ή η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ή να στείλουμε στρατό να καταλάβουμε τα νησιά».

Οι απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών που αμφισβητούν για μία ακόμη φορά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενταγμένες στη συστηματική προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να «κατασκευάσει» γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο Πέλαγος. Αλλά, η ευθεία απειλή κατάληψης ελληνικών νησιών θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Τι θέση παίρνει απέναντι στις πολεμοχαρείς δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών;

– Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη συγκεκριμένη δήλωση που αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας;