GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει το ζήτημα του ασύλου του Τούρκου στρατιωτικού η κυβέρνηση

Απορρίπτει κάθε ισχυρισμό για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση, σε σχέση με την αίτηση ακύρωσης παροχής ασύλου σε έναν από τους οκτώ ...


Απορρίπτει κάθε ισχυρισμό για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση, σε σχέση με την αίτηση ακύρωσης παροχής ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 στην Τουρκία, όπως της καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, απάντησε στην επίθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι «η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Όπως προσθέτει ο κ. Τζανακόπουλος, η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης.

Εχθές το βράδυ, το γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών». 

Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο CNN Greece, ότι η αίτηση ακύρωσης ασύλου δεν αποτελεί απάντηση στην Άγκυρα, αφού κατατέθηκε πριν γίνει γνωστή η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να υποθάλψει πραξικοπηματίες ενώ παράλληλα παραπέμπει το θέμα του ασύλου στη Δικαιοσύνη, η οποία ως ανεξάρτητη εξουσία θα αποφανθεί για την τύχη των Τούρκων στρατιωτικών.

Όπως άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός και μάλιστα ενώπιον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλες τις πλευρές, ενώ όπως διαβεβαιώνει, το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών αντιμετωπίζεται με βάση το διεθνές δίκαιο ώστε να μην δύναται να προσβληθεί η τελική έκβαση της υπόθεσης.