GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις δηλώσεις Ερντογάν για την εκλογή μουφτήδων.

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: «ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ» Παρακολουθώντας κάποιος τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλ...

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: «ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ»

Παρακολουθώντας κάποιος τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, βγάζει το συμπέρασμα ότι τελικά, ένα θέμα σχετικό με την εκλογή των μουφτήδων που αφορά ξεκάθαρα Έλληνες Πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα «ανοίγετε» από την Ελληνική πολιτική ηγεσία σύμφωνα με την επιθυμία του Τούρκου Προέδρου. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε στην τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν ότι τα μέλη της κυβέρνησης είναι ερασιτέχνες μπροστά στην αλεπού που ακούει στο όνομα Ερντογάν και για να γίνει ποιο «λιανό» ο Ερντογάν έβαλε την κυβέρνηση στην διαδικασία να «ανοίξει» η συζήτηση για την εκλογή των μουφτήδων, την στιγμή που σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο διορίζονται.

Από τις δηλώσεις των τριών ανδρών όπου ο Πρωθυπουργός προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό του και τους ΑΝΕΛ λέει ότι είναι εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδος. Ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς συμφωνεί μαζί του και ως προς την αποτίμηση της επίσκεψης λέει ας περιμένουμε να μετρήσουμε τα οφέλη την στιγμή που ο Γαβρόγλου «ανοίγει» το θέμα της εκλογής και όσο για την αποτίμηση λέει «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι». Προφανώς αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία της διπλωματικής αντιμετώπισης της εν ψυχρώ παρέμβασης Ερντογάν σε θέματα που άπτονται το Υπουργείο του και επειδή είναι ανίκανος να διαχειριστεί όπως κι η κυβέρνηση συνολικά το όλο θέμα των μουφτήδων λέει ότι έχει θα αρχίσει ο διάλογος δικαιώνοντας έτσι τον Ερντογάν.

Και σαφώς δικαιώνει τον Ερνοτγάν αφού αυτό θέλει. Θέλει την εκλογή μουφτήδων σαν τοποτηρητές της Άγκυρας στην Θράκη και ο Γαβρόγλου του το δίνει άσχετα αν ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ λένε ότι είναι εσωτερικό θέμα. Ναι είναι ένα εσωτερικό θέμα που «βολεύει» την Άγκυρα.

Και μία ερώτηση αφελούς Θρακιώτη. Αλήθεια στην Τουρκία οι μουφτήδες εκλέγονται;