GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ – Αντίστροφη μέτρηση για σύγκρουση – Τι είπε για τον Στρατηγό-Θρύλο του Ιράν

Του Βασίλη Καπούλα  «Επιτρέψτε μου να σας επαναλάβω την πολιτική του Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα καθεστώς που έχει δεσμευτεί για...



Του Βασίλη Καπούλα 

«Επιτρέψτε μου να σας επαναλάβω την πολιτική του Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα καθεστώς που έχει δεσμευτεί για την καταστροφή του Ισραήλ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
«Δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς αυτό να εγκατασταθεί στρατιωτικά στη Συρία όπως προσπαθεί να κάνει για τον σκοπό που έχει, την εξαφάνιση του κράτους μας».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα διάγγελμα το οποίο αφορά την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν.

Το βίντεο γυρίστηκε την Πέμπτη (άρα η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και προφανώς ακολουθούν και άλλες) και δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις τώρα, μετά την επιδρομή του Ισραήλ σε ιρανική βάση στη Συρία ενώ ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ θα μεταδοθεί αύριο.

Γίνεται κατανοητό από τον τρόπο και το ύφος του Μ.Νετανιάχου, πως η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Ολα δείχνουν ότι το Ισραήλ θα εντατικοποιήσει τις επιθέσεις του στη Συρία εναντίον ιρανικών και δυνάμεων της Χεζμπολάχ και πιθανότατα και αλλού (Λίβανος). Δύο περιστατικά έλαβαν πρόσφατα χώρα.

Το πρώτο είναι, η επίθεση του Ισραήλ που πρώτο στην Ελλάδα μετέδωσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το πρωί στην πόλη Al-Kiswa, 13 χλμ νότια της Δαμασκού και 50 χλμ από το Γκολάν. Ο στόχος ήταν ιρανική βάση. Τη στιγμή της επίθεσης βρίσκοταν στη βάση σιίτες στρατιωτικοί Διοικητές που συνδέονται με το Ιράν.

Ταυτόχρονα το Ισραήλ έπληξε και θέσεις της Χεζμπολάχ κοντά στην 91η Ταξιαρχία στην ίδια περιοχή.

Λίγο αργότερα ο συριακός Στρατός εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση στο Beit Jinn κατά των τζιχαντιστών μόλις 4 χλμ από τις δυνάμεις του Ισραήλ κοντά στα υψώματα του Γκολάν με εμπλεκόμενες δυνάμεις την 42η Ταξιαρχία, την 7η Μεραρχία και την Liwaa Suqour.

Στην ίδια περιοχή, την Παρασκευή υπήρξε κατάρριψη συριακού ελικοπτέρου με τη Συρία να δείχνει για τον οπλισμό των τζιχαντιστών το Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου είπε νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ότι το Ιράν κατασκευάζει στρατιωτικές βάσεις ενώ ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών, Qassem Soleimani, έχει φωτογραφηθεί στη Συρία.

Οντως στα βίντεο παρακάτω ο Ιρανός Στρατηγός Qassem Soleimani καθοδηγούσε τις σιιτικές δυνάμεις σε Κιρκούκ, Deir ezZor, Bukamal στην πρώτη γραμμή του πολέμου μαζί με τις δυνάμεις Fatimiyoun Liwaal Baqir. Δέχεται μάλιστα και πυρά.

Μπορούμε να πούμε πως ήταν αυτός που χάλασε τα σχέδια του Ισραήλ στην περιοχή…