GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κιμμέρια ο θάνατος παραμονεύει στις γραμμές του τραίνου

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΖΩΟΥ. ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ; Τ Ι ΚΑΝΕΙ Ο ΟΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ...


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ- ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΖΩΟΥ. ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ;

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΩΝ ΚΙΜΕΡΙΩΝ;

Σιδηροδρομικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει τα Κιμμέρια Ξάνθης με θύματα δύο … γελάδες και παρ ολίγο τον βοσκό. Η thrakitoday.com κατέγραψε το μαρτύριο των ζώων μέχρι να βρεθεί τρόπος να θανατωθούν αφού μετά το χτύπημα από το τραίνο βρέθηκαν με τσακισμένη την ραχοκοκαλιά στον παράπλευρο δρόμο δεκάδες μέτρα μακριά στην προσπάθεια του βοσκού να περάσει το κοπάδι πάνω από τις γραμμές του τραίνου ελείψει υπόγειας διάβασης ανθρώπων και ζώων. Το τραίνο όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες έτρεχε πάρα πολύ. Η ευθεία και η ορατότητα μπορεί βέβαια να βοηθά στην ανάπτυξη της ταχύτητας του τραίνου προφανώς όμως ο μηχανοδηγός δεν έλαβε υπ όψη του ότι οι γραμμές περνούν μέσα από το χωριό και κάθε φορά λένε οι κάτοικοι που μένουν βόρεια και νότια της σιδηροδρομικής γραμμής, ο θάνατος παραμονεύει στο πέρασμα του όταν η ταχύτητα του είναι πολύ μεγάλη. «Δίπλα είναι οι παιδικές χαρές» μας λένε οι κάτοικοι. Αν ήταν κανένα παιδάκι δεν θα προλάβαινε να φύγει από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ευθύνες του δήμου Ξάνθης γιατί δεν έκανε μία υπόγεια διάβαση πεζών και ζωντανών κάτω από τις γραμμές του τραίνου και είναι απορίας άξιο ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών συμβούλων όταν δεν ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των χωριανών τους. Η υπόγεια διάβαση μερικές εκατοντάδες μέτρα βόρεια της κανονικής διάβασης «φιλοξενεί ρυάκι που περνά κάτω από τις γραμμές του τραίνου και το οποίο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής αφού αποκόπτει τους χωριανούς από τον δρόμο. Και επειδή κάποιοι χωριανοί διαμαρτυρήθηκαν σε τοπικό μέσω ενημέρωσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έβρισε τον κάτοικο των Κιμμερίων που είχε το «θράσος» να παραπονεθεί. Η φασιστική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Θ. Ηλιάδη είναι αχαρακτήριστη. Διότι αν ο δήμος Ξάνθης διαχρονικά είχε προβλέψει μία διάβαση ανθρώπων και ζωντανών κάτω από τις γραμμές θα είχε αποφευχθεί το τραγικό συμβάν το μεσημέρι της Παρασκευής όπου από τον θανάσιμο τραυματισμό των ζώων παρά τρίχα αποφεύχθηκε ο θάνατος του βοσκού ο οποίος από το σοκ την ώρα του ρεπορτάζ, έφυγε σαν τρελός μακριά από το συμβάν συνειδητοποιώντας προφανώς ότι στην θέση των ζωντανών που προσπαθούσε να σώσει από το μηχανικό θηρίο που πλησίαζε, όπως λένε οι κάτοικοι με μεγάλη ταχύτητα, παραλίγο να βρίσκονταν στην θέση τους.

Όσο για τα «δίφρακτα» του ΟΣΕ που βρίσκονται στον δρόμο που οδηγεί νοτίως του χωριού προς τα χωράφια είναι κοντά και επιτρέπουν το άνετο πέρασμα των οχημάτων όταν αυτά είναι κατεβασμένα. Όσο για την λειτουργία των ηχητικών σημάτων που προειδοποιούν για το πέρασμα του τραίνου είναι μονίμως χαλασμένα και τα δίφρακτα μένουν κατεβασμένα με τις εβδομάδες. Όπως μας είπε κάτοικος των Κιμμερίων ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα ήταν κατεβασμένα και η ηχητική προειδοποίηση τους ζάλισε. Αναγκάστηκαν χωριανοί να σηκώσουν τα δίφρακτα και να τα δέσουν με σκοινιά για να σταθούν όρθια και να σταματήσει ο δαιμονικός θόρυβος.

Είναι καιρός πλέον η τοπική ηγεσία των Κιμμερίων να αρχίσει να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χωριανοί τους και ο δήμος Ξάνθης να σταθεί αρωγός στην επιβίωση τους σε στενή συνεργασία με τον ΟΣΕ, πριν θρηνήσουμε στην κυριολεξία θύματα.