GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται

Μήνυμα ότι οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται, αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της...



Μήνυμα ότι οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται, αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν, έστειλε το Υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ περί περίθαλψης πραξικοπηματιών με αφορμή την απόφαση για άσυλο σε έναν από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ν.Δ. είχε εγκαλέσει το ΥΠΕΞ ότι «ένα 24ωρο μετά την απαράδεκτη και με απειλές δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα της νόμιμης χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το κατά τα άλλα λαλίστατο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σιωπά».

«Αντί να αντιδράσει, ως όφειλε, με διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα για την απαράδεκτη παρέμβασή της στις εσωτερικές μας διαδικασίες ασύλου, η Κυβέρνηση προχώρησε χθες σε αίτηση ακύρωσης ασύλου που είχε νόμιμα χορηγηθεί. Και τούτο, ενώ έχει προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να εκδοθούν οι οκτώ αξιωματικοί. Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση κάτι αυτονόητο γιατί φαίνεται να το έχει ξεχάσει ακόμη και αυτό: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η Ν.Δ..

Είχε προηγηθεί το Σάββατο η αντίδραση της Άγκυρας στη χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.