GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΚΕ ΞΑΝΘΗΣ: Μια ωραία ατμόσφαιρα… με το δούλεμα να πηγαίνει σύννεφο…

H Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, τα λαμπιόνια, τις στολισμένες βιτρίνες, τους τηλεμαραθώνιους αγάπης και...




H Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, τα λαμπιόνια, τις στολισμένες βιτρίνες, τους τηλεμαραθώνιους αγάπης και όλων των ειδών τις φιλανθρωπικές φιέστες, δεν μπορεί να κρύψει την τραγική πραγματικότητα που βιώνει και θα συνεχίσει να βιώνει ο ελληνικός λαός.

Ο κρατικός προϋπολογισμός αποκαλύπτει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει, μαζί με το ξέπλυμα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως φάνηκε και από το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου αναφώνησε πως και οι δύο έχουν τις ίδιες αξίες και ιδανικά.

Μόνο ένας… Πουαρό θα μπορούσε να λύσει τον γρίφο του ισχυρισμού της κυβέρνησης ότι το τέλος της μνημονιακής εποχής θα ‘ρθει τον Αύγουστο του 2018, τη στιγμή που κανένας από τους 600 και πλέον μνημονιακούς νόμους δεν θα καταργηθεί, ενώ αντιλαϊκά μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί για να εφαρμόζονται το 2019, το 2020 έως και το 2060.

Μόνο ένας… Σέρλοκ Χολμς θα μπορούσε να απαντήσει πως γίνεται η κυβέρνηση να – ισχυρίζεται πως – έχει ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων όταν την ίδια ώρα στον προϋπολογισμό προβλέπεται η αύξηση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η αύξηση των έμμεσων φόρων, η μείωση της δαπάνης για ασφάλιση και περίθαλψη, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η δραματική περικοπή του επιδόματος θέρμανσης, όλα μέτρα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, μέχρι και το τσάκισμα του δικαιώματος της απεργίας.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τα αυξημένα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση και για τα οποία θα εισπράξει συγχαρητήρια απ’ την άρχουσα τάξη και τους εταίρους της, μεταφράζονται σε νέα αφαίμαξη του λαού για να χρηματοδοτηθούν οι καπιταλιστικές επενδύσεις, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, που όχι μόνο παγιώνονται αλλά αυξάνονται περαιτέρω.

Και το δούλεμα πηγαίνει σύννεφο όχι μόνο από την συγκυβέρνηση, αλλά και από όλους όσους με τις ψεύτικες κοκορομαχίες στο βήμα της Βουλής προσπαθούν να κρύψουν την κοινή τους πορεία πάνω στις ράγες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ενώ αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις μπροστά σε άλλα μικρόφωνα.

Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό αν δεν συσπειρωθεί στο μαζικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, με γραμμή σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ