GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πέφτει η θερμοκρασία - Με χιονόνερο και χιόνια.

  Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα (Τρίτη 5/12) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Σε κλοιό ψύχους μπαίνει η Ελλάδα - Θυελλώδεις β...



 Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα (Τρίτη 5/12) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - Σε κλοιό ψύχους μπαίνει η Ελλάδα - Θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τις επόμενες 24 ώρες

Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε περιοχές της Δυτικής και Νότια Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου.
Από τις μεσημεριανές ωστόσο ώρες περιμένουμε βαθμιαία πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και την επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων.

Παράλληλα, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στη βορειοανατολική χώρα, στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο όπου κατά τόπους θα συνοδεύονται και από καταιγίδες.

Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας και της Θεσσαλίας, και κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και από το βράδυ της Κρήτης.

Στα ορεινά της Β. Πελοποννήσου και της Κρήτης θα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να επηρεάσουν περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στη Θράκη, καθώς και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και από το μεσημέρι πιθανόν να σημειωθούν παροδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτική 4 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Γρήγορη βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην Δυτική Μακεδονία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές πιθανόν να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στην Βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Βόρεια από 4 έως 9 και στα νότια από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.