GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οδύσσεια από την Ανατολική στην Δυτική Θράκη

Στις 3 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αβαντες” του οικισμού Άβατο, του Δήμου Τοπείρου, διοργά...

Στις 3 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αβαντες” του οικισμού Άβατο, του Δήμου Τοπείρου, διοργάνωσε στο πρώτο προσφυγικό καφενείο του χωριού, εκδήλωση χρέους και μνήμης για την εγκατάλειψη της Ανατολικής Θράκης το 1922. Μια Οδύσσεια από την Ανατολική στην Δυτική Θράκη.

Οι στιγμές της απονομής των τιμητικών πλακετών στους συγχωριανούς, οι οποίοι φύλαξαν στην μνήμη και την ψυχή τους τραγούδια και χορούς, της Κιστρίτσας και της Βιζύης, τόποι καταγωγής των κατοίκων του Αβάτου, ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλήθος συναισθημάτων, τόσο πους νεώτερους που έμαθαν, όσο και του παλαιότερους που θυμήθηκαν….

Αποδόθηκε φόρος τιμής στον ξεριζωμό των παππούδων και γιαγιάδων που πρώτοι ήρθαν στο Άβατο, ταξιδεύοντας παράλληλα στα Ιερά Χώματα της Αξέχαστης Πατρίδας.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου

κ.κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου κα. Ε. Πολυχρονιάδου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τοπείρου κ. Α. Λουκμακιάς , ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. – Π.Π.Α.Π. και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τοπείρου κ. Χ. Σπυριδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης κ. Γ. Κολλάρος και πλήθος κόσμου.