GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣτΕ: Αντισυνταγματική η επιπλέον θητεία… 26 μηνών στο ΕΣΡ

Τη διαρκή προσβολή του Συντάγματος με τις παρατάσεις της θητείας των μελών του ΕΣΡ αναδεικνύει η απόφαση 2583/2017 της Ολομέλειας του Συμ...

Τη διαρκή προσβολή του Συντάγματος με τις παρατάσεις της θητείας των μελών του ΕΣΡ αναδεικνύει η απόφαση 2583/2017 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η υπέρβαση κατά… 26 μήνες της θητείας δύο μελών της Αρχής, τα οποία δέχονταν και παρέμεναν στη θέση τους, είναι πράξη αντισυνταγματική, σύμφωνα με την απόφαση. Το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμο σε βάρος τηλεοπτικού σταθμού που είχε επιβληθεί στις 5 Μαΐου 2014, καθώς είχαν συμπληρωθεί 26 και πλέον μήνες από τη λήξη της δεύτερης θητείας των μελών.

Ως προς τα δύο μέλη, στην απόφαση αναφέρεται ότι ο μεν πρώτος είχε διορισθεί πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής με τετραετή, κατά τον νόμο, θητεία, η δε δεύτερη μέλος με τετραετή θητεία, με την εκδοθείσα απόφαση κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 101Α του Συντάγματος και του άρθρου 2 του ν. 2863/2000. Η θητεία τους παρατάθηκε αυτοδικαίως με την παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 3051/2002 και εν συνεχεία οι ανωτέρω διορίσθηκαν εκ νέου (ως πρόεδρος και μέλος της Αρχής αντιστοίχως, με τετραετή θητεία) με την απόφαση 6194/Ια/28.2.2008 του υπουργού Επικρατείας, έχοντας ήδη συμπληρώσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της οκταετίας.

Η θητεία των δύο μελών του ΕΣΡ παρατάθηκε έτι περαιτέρω, δυνάμει των σχετικών διατάξεων του άρθρου 12 παρ. 3 του ν. 4081/2012, με αποτέλεσμα από τη λήξη της δεύτερης τετραετούς θητείας των μελών στις 28/2/2012 μέχρι τη συνεδρίαση του ΕΣΡ στις 5/5/2014, κατά την οποία ελήφθη η ένδικη απόφαση της Αρχής, «να έχουν μεσολαβήσει 26 και πλέον μήνες, χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τον εύλογο χρόνο κατά τον οποίο θα ήταν συνταγματικώς ανεκτή η διά νόμου παράταση της ληξάσης θητείας τους».

Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθ. Ράντος υπογραμμίζει στην απόφαση πως η συγκεκριμένη παράταση της θητείας «αντίκειται στο Σύνταγμα προεχόντως λόγω του τρόπου που επιχειρήθηκε νομοθετικώς η παράταση αυτή και ο οποίος, παραβιάζοντας θεμελιώδεις και στοιχειώδεις αρχές της καλής νομοθετήσεως, παραβιάζει ταυτοχρόνως και αρχές του κράτους δικαίου αλλά και τις λοιπές συνταγματικές αρχές που διέπουν την άσκηση του νομοθετικού έργου».