GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 του μηνός. Δημήτρης Γαλανόπουλος: «Χωρίς αγώνες δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα…»

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 του μηνός Δημήτρης Γαλανόπουλος: «Χωρίς αγώνες δεν μπορείς να πετύχεις ...

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 του μηνός
Δημήτρης Γαλανόπουλος:
«Χωρίς αγώνες δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα…»
– Γενική Συνέλευση συγκαλεί ο Πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης για να αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι στην επικείμενη απεργία
Σε Γενική Συνέλευση καλεί ο Πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, τα μέλη του συλλόγου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.

Οι λόγοι της απεργιακής κινητοποίησης είναι γνωστοί, όπως ο ίδιος επισημαίνει. Όσον αφορά το δημόσιο τομέα, υπάρχουν πολλά θέματα, όπως η αξιολόγηση που κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί, αφού έχει αξιολογηθεί το 50% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το υπόλοιπο 50% όχι, λόγω της συμμετοχής του στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά άλλα κλαδικά προβλήματα που ταλανίζουν το δημόσιο τομέα, όπως η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όσον αφορά τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, που ακόμη εκκρεμεί, όπως υπογραμμίζει ο κ. Δημ. Γαλανόπουλος.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, δε, πως πριν λίγο χρονικό διάστημα εκλέχθηκε και το νέο συντονιστικό όργανο στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Η θέση του κ. Δημ. Γαλανόπουλου είναι όλα τα πρωτοβάθμια όργανα να αποφασίσουν από κοινού για τη συμμετοχή ή όχι των δημοσίων υπαλλήλων Ξάνθης στην επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση.

Βέβαια, είναι γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο νομό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο γενικότερα, έχουν χάσει τη δυναμική τους, αφού δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, τι και αν όλοι παραδέχονται ότι πολλά είναι τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο χωρίς να κρύβουν και τα αντίστοιχα παράπονα.

Η απογοήτευση των εργαζομένων, αλλά και η πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση, όπως αναφέρει ο κ. Δημ. Γαλανόπουλος, οφείλονται για αυτή την εξέλιξη στο χώρο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο ίδιος, ωστόσο, σπεύδει να στείλει το δικό του μήνυμα στους συναδέλφους του, ενόψει και της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας, χαρακτηριστικά πως, χωρίς αγώνες δεν κερδίζεται τίποτα. Ούτε έχει κανένα όφελος να παραμένεις θεατής των αρνητικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα γύρω σου, πιστεύοντας ότι δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα. Ο ίδιος καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού να συσπειρωθούν και να αντιδράσουν, αναλογιζόμενοι τα νέα μέτρα που φέρνει η νέα χρονιά, μεγάλες περικοπές, κατάργηση του αφορολόγητου και άλλα πολλά θέματα, που αναμένεται να επηρεάσουν όλη την κοινωνία στο σύνολό της. Για όλους αυτούς τους λόγους, απευθύνει κάλεσμα στους ίδιους, να μην παραμένουν αδρανείς, αλλά να πλαισιώσουν τον αγώνα μέσα από μια δυναμική και μαζική παρουσία την Πέμπτη, 14 του μηνός.