GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet για την υποβολή αιτήσεων

Το επίδομα θέρμανσης θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου 2018 και η πρώτη δόση θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018 για τις ...


Το επίδομα θέρμανσης θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η Ιανουαρίου 2018 και η πρώτη δόση θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018 για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν και η δεύτερη δόση τον Ιούνιο.

Οι αιτήσεις, αναμένεται να ξεκινήσουν από μέσα Δεκεμβρίου οπότε και θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων από τα νοικοκυριά

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet [https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm ].

Στην αίτηση η αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Ο ΑΦΜ του αιτούντος, το ονοματεπώνυμό του, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 97 με 98 λεπτά το λίτρο έναντι 93 με 95 λεπτών το λίτρο στην αρχή της περιόδου διακίνησης του καυσίμου. Στις ορεινές περιοχές και στα νησιά η τιμή του ξεπερνάει το ένα ευρώ.