GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε πλήρους απασχόλησης μπορούν πλέον να μετατραπούν οι υπάλληλοι part time στους δήμους

Σε πλήρους απασχόλησης μπορούν πλέον να μετατραπούν οι υπάλληλοι part time στους δήμους Την προαιρετική μετατροπή των συμβάσεων από μερικ...

Σε πλήρους απασχόλησης μπορούν πλέον να μετατραπούν οι υπάλληλοι part time στους δήμους

Την προαιρετική μετατροπή των συμβάσεων από μερικής απασχόλησης σε πλήρης στους εργαζόμενους στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας προβλέπει ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εγκύκλιος αφορά το άρθρο 89 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι (Ν4483/17) σχετικά με την επέκταση του ωραρίου εργασίας στην Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες μπορούν να επεκτείνουν το ωράριο εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται ως «μερικής απασχόλησης» είτε αυτοί έχουν προσληφθεί με συμβάσεις αορίστου χρόνου είτε ως συμβασιούχοι. Ωστόσο η εγκύκλιος αφού επισημαίνει ότι το υπουργείο προχώρησε στη ρύθμιση μετά από αιτήματα δημάρχων και περιφερειαρχών υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα αμείβονται κανονικά ως πλήρης απασχόλησης ανάλογα με την προϋπηρεσία και τα προσόντα τους.

Για την μετατροπή των συμβάσεων απαιτείται απόφαση Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση η οποία θα αναφέρει τους λόγους αλλά και το ότι ο δήμος ή η περιφέρεια έχουν τα κονδύλια να καλύψουν το μισθολογικό κόστος το οποίο θα επιβαρύνει τους δικούς προϋπολογισμούς.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών η ρύθμιση αναμένεται να βρει πρόσφορο έδαφος στην περίπτωση των καθαριστριών. Οι εργαζόμενες αυτές απασχολούνται με 4ωρες συμβάσεις και με την μετατροπή των συμβάσεων τους θα μπορούν να προσφέρουν και σε άλλες υπηρεσίες εκτός των σχολείων με την ανάλογη βέβαια αμοιβή χωρίς να γίνουν νέες προσλήψεις.