GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η κυβέρνηση έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που δεν είχε… Γράφει ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Κύρτσος

Η κυβέρνηση έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που δεν είχε Γράφει ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Κύρτσος Η προπαγανδιστική κατασκευή κατέρρευ...


Η κυβέρνηση έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που δεν είχε

Γράφει ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γεώργιος Κύρτσος

Η προπαγανδιστική κατασκευή κατέρρευσε εξαιτίας ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων

Από το ξεκίνημα της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ η κυβερνητική ηγεσία διαφήμιζε το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πρώτος διατύπωσα την άποψη ότι αυτό το πλεονέκτημα ήταν μια προπαγανδιστική κατασκευή που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πρόβλημα από την αρχή

Δεν μπορεί να έχει το ηθικό πλεονέκτημα μια κυβέρνηση η οποία στήριξε την άνοδό της στην εξουσία στον επιθετικό λαϊκισμό και τη συστηματική εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να έχει το ηθικό πλεονέκτημα η νέα εξουσία σε σχέση με τα κόμματα που ήταν στην κυβέρνηση στο παρελθόν εφόσον έχει ενσωματώσει στις τάξεις της τα χειρότερα πολιτικά στοιχεία που προέρχονται από αυτά. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή «αγκαλιά» με τον κ. Καμμένο και τους συνεργάτες του δηλαδή ό,τι χειρότερο έχει αναδειχθεί από τον χώρο της ΝΔ και προωθεί σε κυβερνητικές και κρατικές θέσεις εκπροσώπους τού πιο ξεπερασμένου και λαϊκίστικου τμήματος του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Από την ποιότητα των πολιτικών συστατικών της κυβέρνησης Τσίπρα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε αν τελικά έχει ή μπορεί να διεκδικήσει το ηθικό πλεονέκτημα.

Απομυθοποίηση σε τρεις κινήσεις

Η απομυθοποίηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα επιταχύνθηκε εξαιτίας τριών διαφορετικών και εξαιρετικά δυσάρεστων εξελίξεων.

Πρώτον, το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε ανέδειξαν τη λειτουργία των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας πετρελαίου τα οποία υποτίθεται ότι θα καταπολεμούσε η κυβέρνηση Τσίπρα και τη διαρκή κυβερνητική απάτη σε βάρος του λαού και του δημόσιου συμφέροντος σε ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεύτερον, η καταστροφή στη Δυτική Αττική που προκάλεσε τον θάνατο 23 συμπολιτών μας έλυσε και τις τελευταίες απορίες για την πολιτική υποκρισία και τον πολιτικό παχυδερμισμό των κυβερνητικών παραγόντων.

Η περιφερειάρχης κ. Δούρου η οποία κέρδισε τις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής υποσχόμενη την άμεση κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων προσπάθησε να κρύψει τις πολιτικές της ευθύνες με έναν τρόπο που προκάλεσε την κοινή γνώμη. Ενώ η Περιφέρεια έχει από τον νόμο όλες τις αρμοδιότητες για τα αντιπλημμυρικά έργα η κ. Δούρου επικαλέστηκε γραφειοκρατικά εμπόδια στο ανύπαρκτο έργο της για να υποστηρίξει στο τέλος ότι έχει μετατραπεί σε πολιτικό και επικοινωνιακό στόχο από όσους εκμεταλλεύονται τον χαμό τόσων ανθρώπων.

Στην Πορτογαλία η υπουργός Εσωτερικών παραιτήθηκε αναγνωρίζοντας ότι υπήρχαν λάθη και παραλήψεις στην πρόληψη καταστροφικών πυρκαγιών που προκάλεσαν δεκάδες θύματα αλλά στην Ελλάδα η κ. Δούρου θεωρεί ότι όλα είναι μια συνωμοσία σε βάρος της παρά το γεγονός ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποτρέψει μια λίγο ή πολύ αναμενόμενη καταστροφή.

Γελοιοποίηση με Καμμένο

Με το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την καταστροφή στη Δυτική Αττική η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε να χάνει το πολυδιαφημισμένο από την ίδια ηθικό πλεονέκτημα το οποίο ήταν βέβαια επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό.

Με την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία, με τη μέθοδο Καμμένου ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από την απώλεια του επικοινωνιακού ηθικού πλεονεκτήματος στην απόλυτη γελοιοποίηση.

Φάνηκε ότι ο υπουργός Άμυνας ο οποίος συνηθίζει να καταγγέλλει την ύπαρξη μεσαζόντων σε συμφωνίες στρατιωτικού υλικού που έγιναν επί προηγούμενων κυβερνήσεων προώθησε τον δικό του μεσάζοντα για τη συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζοντάς τον σαν εκπρόσωπο των Σαουδαράβων κάτι το οποίο διαψεύδεται από τους ίδιους.

Όσο μεγάλωνε η πολιτική πίεση που δεχόταν η κυβέρνηση για την πώληση του στρατιωτικού υλικού στους Σαουδάραβες τόσο μεγάλωνε και ο αυταρχισμός των στελεχών της. Έτσι φτάσαμε υπουργός της κυβέρνησης να απειλεί βουλευτές της αντιπολίτευσης με δεκαετή φυλάκιση για την αποκάλυψη του περιεχομένου εγγράφων που τεκμηρίωναν την κυβερνητική κομπίνα και ο πρόεδρος της Βουλής να χρησιμοποιεί έναν πρωτοφανή διαδικαστικό αυταρχισμό σε βάρος της κ. Γεννηματά σε μια μάταιη προσπάθεια να περιορίσει κάπως τις αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η τραγική απομυθοποίηση δείχνει ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε το ηθικό πλεονέκτημα που η ίδια διαφήμιζε. Είναι πιθανό ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του να ρίξουν ακόμη πιο χαμηλά το επίπεδο του πολιτικού βίου σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσουν την εξουσία τώρα που έχει παραδοθεί πολιτικά γυμνή στην κρίση του λαού.