GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Αιλήν: «Έβαλα τον εαυτό μου στην θέση τους». Τυχεροί οι Κατασκηνωτές

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Αιλήν: «Έβαλα τον εαυτό μου στην θέση τους». Τυχεροί οι Κατασκηνωτές «Έβαλα τον εαυτό μου στην θέση τους», μας λέει η νεαρ...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Αιλήν: «Έβαλα τον εαυτό μου στην θέση τους». Τυχεροί οι Κατασκηνωτές

«Έβαλα τον εαυτό μου στην θέση τους», μας λέει η νεαρή Ξανθιώτισσα που ήρθε στο Σπιτάκι Έκφρασης και Πολιτισμού του Πολιτιστικού Συλλόγου οι Κατασκηνωτές, κρατώντας μία σακούλα με ρούχα σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους συμπολίτες μας στην Μάνδρα Αττικής.

Είναι συγκλονιστικό να καταγράφεις αυτό που είπε η νεαρή Αιλήν και να βλέπεις μαζί της εκατοντάδες άλλους Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες να μπαίνουν στην θέση αυτών των συνανθρώπων μας και να προσπαθούν, με ότι ο καθένας έχει, να τους ανακουφίσει.

Τα μέλη του Συλλόγου των Κατασκηνωτών πρέπει να νοιώθουν τυχεροί και να μακαρίζουν τον εαυτό τους που η τύχη τους έταξε εκεί για να νοιώσουν την καλοσύνη που περισσεύει από τους Ξανθιώτες, οι οποίοι, ξεχνώντας τα δικά τους προβλήματα, προστρέχουν για «κάποιο» κακό που βρήκε «κάποιους», συνανθρώπους μας, «κάπου», σε μία γωνία της Ελλάδας. Άγνωστους, Ανώνυμους Μακρινούς.

Η λέξη εύγε στην Αιλήν και στην κάθε Αιλήν, χάνει το νόημα της, αφού η πράξη κρύβει μεγαλείο.

Τα λόγια είναι περιττά. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου οι Κατασκηνωτές, έγιναν για μία ακόμη φορά η αιτία, το Πανελλήνιο να πληροφορηθεί την δράση τους, να βάλλει μέσα στην τεράστια αγκαλιά του ανθρώπους σαν την Αιλήν και κάθε Αιλήν, που προστρέχουν όπου η ανάγκη του συνανθρώπου είναι μεγάλη και η «κακιά στιγμή» τον βρήκε. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατασκηνωτές με τις όποιες μικροδιαφορές τους και τις μικροδιαφωνίες τους, δεν γνωρίζουν αν κάποιοι άλλοι συνδράμουν στην δική τους «κακιά στιγμή» και δεν το επιζητούν, απλά, βάζουν στην θέση του συνανθρώπου που ήρθε κατά πρόσωπο με την «κακιά στιγμή», τον εαυτό τους.