GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οκτώ πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε όταν έχετε ένα μικρό παιδί

Εχοντας ένα μικρό παιδί στο σπίτι, που αποζητά την προσοχή σας και βρίσκεται στο στάδιο της συνεχούς αναζήτησης και εξερεύνησης, ο χρόνος...


Εχοντας ένα μικρό παιδί στο σπίτι, που αποζητά την προσοχή σας και βρίσκεται στο στάδιο της συνεχούς αναζήτησης και εξερεύνησης, ο χρόνος που έχετε για να κάνετε πράγματα είναι περιορισμένος.
Παράλληλα, θα συνειδητοποιήσετε ότι καμία από τις συνήθειες που μέχρι χθες είχατε δεν θα πρέπει να τις θεωρείτε δεδομένες. Τι εννοούμε;

1. Σκουλαρίκια
Ένα μικρό παιδί (ή ένα μωρό) θέλει να αρπάξει τα όμορφα πράγματα και τα σκουλαρίκια δεν αποτελούν εξαίρεση! Αν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να καταλήξει το κούμπωμα στο στόμα του ή εσείς να υποφέρετε από τα απότομα τραβήγματα, ξεχάστε τα σκουλαρίκια σας για ένα μεγάλο διάστημα.

2. Κρεμαστό στο λαιμό
Το ίδιο ισχύει και για τα κάθε λογής περιδέραια, αλυσίδες ή κρεμαστά στο λαιμό. Τα παιδιά δεν χάνουν την ευκαιρία όταν τα έχετε αγκαλιά να τραβάνε ό, τι κρέμεται από το λαιμό σας και αυτό μόνο ασφαλές δεν είναι.

3. Όμορφα και καθαρά ρούχα
Αν είστε μαμά που δεν εργάζεται, γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι το «αγαπημένο» σας ρούχο είναι οι φόρμες. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φόρμες με άρωμα από κάθε φρουτόκρεμα και φαγητό που ταΐζετε το παιδί σας. Αν πάλι εργάζεστε, σχεδόν 8 στις 10 φορές, αν δεν προλάβετε να ξεντυθείτε όταν επιστρέφετε από τη δουλειά, θα βρεθείτε με λογής λογής λεκέδες από τα χεράκια του παιδιού σας.

4. Ύπνος
Τι να πούμε για τον ύπνο. Απλά τον ξεχνάτε, και μάλλον για αρκετά χρόνια. Εκτός αν είστε από τις τυχερές μαμάδες που το παιδάκι της απολαμβάνει τον ύπνο από τα γεννοσόφια του.

5. Ζεστό ρόφημα
Είτε είναι καφές, είτε τσάι ή μια ζεστή σοκολάτα, το θέμα είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν απολαμβάνετε το ρόφημά σας ζεστό. Εκτός από την πρώτη βιαστική γουλιά, όλο το υπόλοιπο παραμένει στην κούπα παγωμένο για πολλές ώρες.

6. Μπάνιο
Το μπάνιο, εκτός του ότι γίνεται βάσει προγραμματισμού ( να κοιμηθεί το παιδί ή να είναι κάποιος άλλο στο σπίτι) γίνεται σε χρόνο dt, γιατί απλά δεν υπάρχει χρόνος. Το ζητούμενο είναι να προλάβετε να κάνετε ένα βιαστικού ντουζ και να λουστείτε, πριν αρχίσει το μωρό να κλαίει ή να σας αναζητά.

7. Φαγητό χωρίς να το μοιράζεστε
Οι μέρες που καθόσασταν στο τραπέζι και τρώγατε το φαγητό σας χωρίς διακοπές, έχουν παρέλθει ( τουλάχιστον για μερικά χρόνια). Τώρα τρώτε βιαστικές μπουκιές ή ακόμα και όταν το μαγειρεύετε, και γενικά το τσιμπολόγημα είναι πλέον ο νέος τρόπος που θα τρώτε.

8.Βραδινή έξοδος
Το είναι αυτό; Εδώ δεν μπορείτε να βγείτε για έναν καφέ την ημέρα, θα βγείτε για φαγητό ή ποτό το βράδυ; Ακόμα όμως και αν το έχετε προγραμματίσει, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αρρωστήσει το παιδί ή να έχετε τύψεις εσείς και να το ακυρώσετε ( κι όμως συμβαίνει ).Και μπορεί να αναπολείτε-μερικές φορές- τη ζωή σας πριν από τα παιδιά, δεν μπορείτε όμως να τη φανταστείτε πλέον χωρίς αυτά!