GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βροχές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά απ...


Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα σήμερα επηρεάζουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα αναμένεταται να εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης.

Ο καιρός σήμερα, 8 Νοεμβρίου
Βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα και κατά τόπους είναι ισχυρές σημειώνονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι πνέουν νότιοι στα πελάγη 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που βαθμιαία αυξάνονται με αποτέλεσμα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από τις απογευματινές ώρες δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 12 και 17 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ από τα δυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε δυτικών διευθύνσεων με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου
Λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται την Πέμπτη (9/11) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας αλλά και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα να βρέξει τοπικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.