GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χαμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τη διαδοχική ασφάλιση!

Απώλειες στις συντάξεις των αυτοαπασχολούμενων με διαδοχική ασφάλιση φέρνει η εφαρμοστική εγκύκλιος την οποία ανάρτησε με δέκα μήνε...








Απώλειες στις συντάξεις των αυτοαπασχολούμενων με διαδοχική ασφάλιση φέρνει η εφαρμοστική εγκύκλιος την οποία ανάρτησε με δέκα μήνες καθυστέρηση ο ΕΦΚΑ. Οι αναλυτές της κοινωνικής ασφάλισης αναφέρουν πως χαμένοι θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι πλήρωναν μέχρι το 2002, με βάση το σύστημα ασφαλιστικών κλάσεων, υψηλές εισφορές.




Και τούτο γιατί με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων, που εισήγαγε ο ν. 4387/2016 του κ. Κατρούγκαλου, λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές που καταβλήθηκαν μετά το 2002. Παράλληλα, ο ίδιος νόμος προβλέπει χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.

Έτσι, οι απώλειες για τους αυτοαπασχολούμενους θα προέλθουν τόσο από τον νέο τρόπο υπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του τις εισφορές πριν το 2002, όσο και από τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, κυρίως για αυτούς που έχουν πάνω από 25 χρόνια ασφάλισης.

Υποσχέσεις…

Απόφαση για μείωση της επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ αυτών και στους αγρότες, με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος. Δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει με τους «θεσμούς» νέα ρύθμιση οφειλών που θα λαμβάνει υπόψη τις δυνατότητες αποπληρωμής του οφειλέτη, ενώ καθιερώνεται στα 384 ευρώ το κατώτατο όριο για τις συντάξεις χηρείας, με ασφαλιστικό χρόνο 20 έτη. Ανάλογα όρια θα θεσπιστούν για λιγότερο χρόνο ασφάλισης.
ΠΗΓΗ: paron.gr