GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης: Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμος Αττικής χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης: Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμος Αττικής χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος Νεκροί – Τεράστιες οι καταστροφές ...


Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης:
Μάνδρα, Μαγούλα, Νέα Πέραμος Αττικής
χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος


Νεκροί – Τεράστιες οι καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα – Τεράστιες ευθύνες σε κυβέρνηση, περιφερειακή και τοπική διοίκηση.

Εγκληματικές οι ευθύνες κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών που εδώ και χρόνια δεν προχωρούν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα αφήνοντας απροστάτευτους χιλιάδες κατοίκους ενώ ακόμα και οι εθνικές οδοί μετατρέπονται σε ποτάμια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, παρέχοντας προκλητική χρηματοδότηση στο κεφάλαιο, ενώ την ίδια στιγμή χρηματοδότηση δίνεται μόνο στα λεγόμενα επιλέξιμα έργα και σε έργα βιτρίνας γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν χρηματοδοτούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας και Μεγάρων με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της στο δημοτικό συμβούλιο ζητούσε εδώ και καιρό, την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία δεν γίνονται αφού -όπως είναι γνωστό- τα έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και την τοπική διοίκηση για τη χρηματοδότησή τους. Οι όποιες παρεμβάσεις εκ μέρους Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής είναι πρόχειρες και αποσπασματικές με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα προβλήματα εδώ και δεκαετίες με τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής να μην έχουν διευθετηθεί τα οποία πνίγουν ανθρώπους και περιουσίες. Οι τεράστιες καταστροφές αναδεικνύουν τον άναρχο αντιλαϊκό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και την περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο, που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.

Προχθές νεκρός στην Κέρκυρα, καταστροφικές πλημμύρες στην Πελοπόννησο. Χθες η Σύμη, σήμερα η Αττική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ζητάμε να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών, να αναζητηθούν τυχόν αγνοούμενοι, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση στους δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο πραγματικό ύψος των ζημιών και να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ. Να παγώσουν τα χρέη τους σε Εφορία, ΟΑΕΕ και Ταμεία χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Η Αττική δεν είναι μακριά από τη Θράκη και την Ξάνθη μας. Να μην ζήσουμε ίδιες τρομακτικές στιγμές και εικόνες. Τώρα χρειάζεται τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία, για μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία. Να συγκεντρώσουν δυνάμεις για την λαϊκή αντεπίθεση, για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.