GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μητσομαγειρέματα: Συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο

€ 7 – Κιμάς Μερίδες: 5 Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τον κιμ...



€ 7 – Κιμάς Μερίδες: 5 Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τον κιμά, 1 κρεμμύδι, ρίγανη, αλάτι και 2 χούφτες ρύζι Καρολίνα. Τα αναμειγνύουμε καλά και φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια. Στο τέλος τα αλευρώνουμε!

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι τη μέση νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και 2 κουτάλες ελαιόλαδο. Περιμένουμε να κοχλάσει το νερό. Όταν αρχίσει και βράζει, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και μετράμε 30 λεπτά.

Μετά το μισάωρο, ρίχνουμε το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλύνει) και τα βράζουμε όλα μαζί, μέχρι να χυλώσουν, για 15 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ρύζι και, αν δεν έχει μαλακώσει, το βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά. Συνολικά χρειαζόμαστε 45 λεπτά, για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε το αυγολέμονο.

Θα χρειαστούμε ένα βαθύ πιάτο και ένα σύρμα για το ανακάτεμα. Αρχικά, γεμίζουμε ένα φλιτζάνι με ζωμό από την κατσαρόλα. Στύβουμε και ένα λεμόνι, για να το έχουμε έτοιμο και ξεκινάμε! Χτυπάμε στην αρχή μόνο το ασπράδι από το αυγό, μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε μέσα και τον κρόκο! Το χτύπημα συνεχίζεται προσθέτοντας τον χυμό του λεμονιού… Βάζουμε ελάχιστο νερό, για να αλλάξει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος και να μην κόψει το αυγολέμονο και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Θα γίνει ένα ωραίος κρεμώδης χυλός, τον οποίο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς και τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι έτοιμα!

Σερβίρουμε με αρκετό μαυροπίπερο και με φέτα λαδορίγανη!

Καλή επιτυχία!!!

Υλικά Συνταγής

600γρ. κιμάς μοσχαρίσιος.
1 κρεμμύδι.
Αλάτι, ρίγανη, + 2 χούφτες ρύζι.
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα.
2 κουτάλες ελαιόλαδο + αλάτι.
1 αυγό, 1 λεμόνι.