GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Καβάλα υποδέχτηκε τον νέο Ποιμενάρχη της

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, Στεφάνου. Ο ...



Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, Στεφάνου.



Ο νέος Μητροπολίτης έφτασε στην Καβάλα το πρωί του Σαββάτου, και μεταφέρθηκε οδικώς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τον υποδέχτηκε ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί, κάτω από το στέγαστρο της κεντρικής πλατείας, με φόντο ένα πανό που έγραφε «Ως ευπαρέστητε, Σεβασμιώτατε. Σας καλωσορίζουμε στην πόλη του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Λυδίας», η Δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσανάκα υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη εκ μέρους όλων των Καβαλιωτών.

Έπειτα ξεκίνησε η πομπή για τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου για την τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου. Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμος, Μητροπολίτες-εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πλήθος Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και εκατοντάδες πολιτών, οι οποίοι ευχήθηκαν στον νέο Ποιμενάρχη, να είναι πάντα άξιος.