GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημαρχόπουλος: Από την αρχή είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου. Τσιτιρίδης είναι υπέρογκες οι αυξήσεις

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΘ: ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ. Ανακύκλωση σκουπιδιών. Μία από ίδια. Ένα θέμα που σε όλες τα ευρωπαϊκές χώρες έχει λυθεί εδώ κ...


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΘ: ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ.

Ανακύκλωση σκουπιδιών. Μία από ίδια. Ένα θέμα που σε όλες τα ευρωπαϊκές χώρες έχει λυθεί εδώ και 30 χρόνια, εμείς ακόμη στην ΑΜΘ, προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο λειτουργίας της ΔΙΑΜΑΘ. Είναι οξύμωρο πριν ακόμη το ΔΣ της ΔΙΑΜΑΘ να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις του αλλά και την αποστολή του, το πρώτο μέλημα της Εταιρείας είναι η αύξηση του κοστολογίου που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες. Η οποία Εταιρεία (ΔΙΑΜΑΘ) η οποία εκτός από το ΔΣ, διαθέτει και ένα μικρό στόλο οχημάτων αποκομιδής των προς ανακύκλωση απορριμμάτων και τίποτε άλλο. Με αυτά τα δεδομένα και τις λογικές, δουλειά δεν γίνεται. Δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τους δημότες οι οποίοι ταλανίζονται από την ληστρική επιδρομή του κράτους στα ήδη πενιχρά τους εισοδήματα, να ζητούνται υπέρογκες αυξήσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα μέλη του ΔΣ παραιτούνται το ένα πίσω από το άλλο και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων δημάρχων της ΑΜΘ είναι έντονες. Καταγράψαμε τέτοιες αντιδράσεις από τους δημάρχους Αβδήρων και Ξάνθης.

Όπως δείχνουν τα πράγματα μετά τις παραιτήσεις των δημάρχων Αβδήρων και Ορεστιάδας από το ΔΣ της ΔΙΑΜΑΘ, οι αντιδράσεις των δημάρχων της Περιφέρειας και μέλη του ΔΣ αυξάνονται.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εξέφρασε την αντίδραση του για τα υψηλά τιμολόγια που επιβάλλει η ΔΙΑΜΑΘ ανά τόνο σκουπιδιών που συγκεντρώνονται, θυμίζοντας ότι από την αρχή είχε ταχθεί κατά της λογικής αυτής. Μάλιστα όπως σημείωσε, μίλησε Με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη λέγοντας του ότι τα μέλη του ΔΣ δεν μπορούν να υπογράφουν αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν με μερικά οχήματα περισυλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων να απαιτεί από τον δήμο από 50.000 έως 200.00 ευρώ σε μηνιαία βάση, ενώ οι δήμοι Ξάνθης βάζουν τα πάντα όπως οχήματα, προσωπικό εγκαταστάσεις και κυρίως διαθέτοντας ΣΔΑΝΞ και ΧΥΤΑ.

Το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα με την λειτουργία ως έχει και με τις αντιδράσεις που επικρατούν στους κόλπους των μελλών της ΔΙΑΜΑΘ, το βέβαιο είναι ότι η περιφερειακή διαχείριση η οποία σημειωτέων κλείνει πάνω από 20 χρόνια απραξίας, να παραμείνει άπραγη άλλα τόσα.

Συνομιλώντας με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη αφού ανέφερε ότι ευσταθούν αυτά που ακούστηκαν σχετικά με τους λόγους της παραίτησης του από μέλλος του ΔΣ της ΔΙΑΜΑΘ, πρόσθεσε ακόμη έναν λόγο που έχει να κάνει με το υψηλό κόστος που πλέον θα βαρύνει τον Δήμο Αβδήρων αν ισχύσουν αυτές οι τιμές που απαιτεί η ΔΔΙΑΜΑΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μέσω του ΣΔΑΝΞ, πληρώνει ο δήμος για την ανακύκλωση 12.000 ευρώ το μήνα συν 600.000 για την αποκομιδή στον ΣΔΑΝΞ. Αν η ΔΙΑΜΑΘ απαιτήσει 230.000 για την ανακύκλωση, τότε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αβδήρων «πάει περίπατο».

Σε αναμονή των εξελίξεων. Προσπαθήσαμε να καταγράψουμε την θέση του κ. Χαρακόπουλου προέδρου ΔΙΑΜΑΘ αλλά δεν στάθηκε δυνατό όπως επίσης δεν στάθηκε δυνατό να συνομιλήσουμε και με τον πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ Θ. Μίχ