GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα ΜΑΤ – Ηθελαν νεκρό αστυνομικό

Την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την 10η Νοεμβρίου, ανέλαβε με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσ...


Την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την 10η Νοεμβρίου, ανέλαβε με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Πρόκειται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας των δραστών, όπως αυτή είχε εξακριβωθεί από τη βαλλιστική εξέταση σε τέσσερις κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, καθώς με το ίδιο καλάσνικοφ – «σφραγίδα» τα μέλη της οργάνωσης έχουν πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν τρεις ακόμα ένοπλες ενέργειες, κάτι που οδηγούσε τις Αρχές στην ταυτοποίηση.

Στο πρόλογο του κειμένου γίνεται επίθεση στα ΜΑΤ, ενώ στο εκτενές κείμενο υπάρχουν αναφορές του τύπου πως «επιλέξαμε δυο φορές να χτυπήσουμε εκεί που εκφράζεται μαζικά και συχνότερα η πλατιά αντίσταση στην αστυνομική τρομοκρατία».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι στην ανάρτησή τους, τα μέλη της ομάδας επιβεβαιώνουν, όπως άλλωστε είχαν εκτιμήσει εξ αρχής και οι αστυνομικές δυνάμεις, ότι στόχος τους ήταν να υπάρξουν νεκροί. Σημειώνουν, δε, ότι τα παρολίγον θύματά τους είχαν τύχη: «Οι ένοπλοι προστάτες της εκμετάλλευσης που βρέθηκαν στο στόχαστρό μας είχαν τύχη και στις δυο επιθέσεις. Στην πρόσφατη επίθεση τα αντανακλαστικά του μπάτσου που έσκυψε τη στιγμή που ο σύντροφος της Οργάνωσης πατούσε τη σκανδάλη, έσωσαν το τομάρι του και την ομάδα του. Δεν είχαμε το χρόνο να μετακινηθούμε και να τους πλησιάσουμε για να τους ξαναβρούμε ακάλυπτους και να τους ξαναρίξουμε».