GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντιτρομοκρατική: Εκρηκτικά σε διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα – Εννέα προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Καλλιθέα και στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Αστυνομικοί της υπηρεσί...

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Καλλιθέα και στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Αστυνομικοί της υπηρεσίας έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε τρία σπίτια και έχουν προχωρήσει συνολικά σε εννέα προσαγωγές, οκτώ ανδρών και μίας γυναίκας, τουρκικής καταγωγής.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι προσαχθέντες είναι ύποπτοι για συμμετοχή στην ακροαριστερή τουρκική τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι έχουν βρεθεί στα σπίτια, όπου έγιναν οι έρευνες, πρώτες ύλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή εκρηκτικών, πληροφορία που μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters, το οποίο έκανε λόγο για εκρηκτική ύλη και καλώδια που προορίζονταν για σύνδεση με πυροκροτητές και φορητούς υπολογιστές.

Η επιχείρηση σχετίζεται και με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού σε νησί του ανατολικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιτρομοκρατική στο πρόσφατο παρελθόν είχε προχωρήσει σε συλλήψεις Τούρκων για τρομοκρατία σε σπίτι στην περιοχή του Γκύζη, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης αλλά και σε φουσκωτό σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά της Χίου. Ολοι οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συγκεκριμένη οργάνωση DHKP-C.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον δεδομένης της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Δεκέμβριο.