GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: Εχει την ώρα που πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ!

Την προχειρότητα, την…αβλεψία αλλά και τα κενά που υπάρχουν σε νόμους, φαίνεται να «εκμεταλλεύονται» κάποιοι κύκλοι, οι οποίοι ακόμη κ...


Την προχειρότητα, την…αβλεψία αλλά και τα κενά που υπάρχουν σε νόμους, φαίνεται να «εκμεταλλεύονται» κάποιοι κύκλοι, οι οποίοι ακόμη και μέσα από αθλητικά σωματεία προσπαθούν να περάσουν άλλου είδους «μηνύματα».
Αυτό φαίνεται να είναι το συμπέρασμα που ανακύπτει από την όλη ιστορία που δημιουργήθηκε με μια ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης, που ακούει στο όνομα «Αθλητική Ένωση Ξάνθης» (İskeçe Spor Birliği) και η οποία ως έμβλημα έχει το ρολόι της Ξάνθης σε κόκκινη απόχρωση (το εθνικό χρώμα της Τουρκίας) να δείχνει την ώρα «09.05», δηλαδή την ώρα που πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, που θεωρείται ως «ιερή αναφορά» του ωροδείκτη στη γειτονική χώρα.

Γεγονός το οποίο σχολιάστηκε, κατά κόρον στο διαδίκτυο, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν με την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου η οποία… μηδενίστηκε επειδή φόρεσε φανέλα με μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και με το «μότο» «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ».



Αγνοια δηλώνει ο προπονητής
Αγνοια δηλώνει ο προπονητής της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης και Αντιδήμαρχος Ξάνθης, κ. Ερκάν Κίρατζης.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης, επιβεβαίωσε στο thraki.com.gr, ότι η Αθλητική Ένωση Ξάνθης, ανήκει στην δύναμη της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά ξεκαθάρισε (με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση) ότι «εγώ προσπαθώ να μάθω την ιστορία της Ελλάδας. Δεν θα καθίσω να μάθω τις ιστορίες των όμορων κρατών. Αν ο Κεμάλ Ατατούρκ πέθανε ή όχι στις 9.05 δεν το γνωρίζω. Υπάρχουν αρμόδια Υπουργεία και αρμόδιες υπηρεσίες, για να το λάβουν υπόψιν τους, να μου στείλουν ένα έγγραφο, προκειμένου και εγώ να λάβω τα μέτρα μου. Εγώ δεν ξέρω πότε πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ειλικρινά σας μιλώ, δεν το γνωρίζω. Εγώ προσπαθώ να μάθω πότε πέθανε ο Κολοκοτρώνης. Εξάλλου η ΑΕΞ δεν ιδρύθηκε επί Προεδρίας δικής μου. Υπήρχε. Και το Υπουργείο το αρμόδιο έδωσε την έγκρισή του και η Ομοσπονδία έδωσε την έγκρισή της για να ανήκει αυτή τη στιγμή στα Σωματεία της Ένωσης Ξάνθης. Υπήρχε. Τώρα θυμήθηκαν αν η ΑΕΞ γράφει το 9.05 στο ρολόι;».

«Ξαναλέω ότι εγώ προσπαθώ να μάθω καλά την ιστορία της Ελλάδας. Και όταν το χρειαστεί η πατρίδα μου, θα βάλω τα στήθη μου μπροστά. Θα πολεμήσω για την πατρίδα μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας και τις οικογένειές μας. Προσπαθώ να μάθω την ιστορία την δική μας, για τους ήρωές μας, όχι για τους ήρωες των άλλων κρατών» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ας μου στείλουν λοιπόν οι αρμόδιοι ένα έγγραφο που να αναφέρει ότι απαγορεύει να υπάρχει αυτό το σήμα. Εγώ δεν ξέρω πότε πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ και ούτε τα εμβλήματα της Τουρκίας κλπ. Είναι απλά τα πράγματα. Για να γίνει ένα Σωματείο, περνάει πρώτα από την Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία με την σειρά της κοιτάζει αν υπάρχουν θέματα εθνικά κλπ και από εκεί και πέρα μας λέει αν είναι «οκ» ή όχι, αν εγκρίνεται δηλαδή το σωματείο. Δεν γίνονται από μόνα τους τα σωματεία. Υπάρχουν εγκρίσεις. Δεν έρχονται στην ΕΠΣ ή στην κάθε ΕΠΣ. Εξάλλου το σωματείο αυτό ιδρύθηκε το 2012. Εμείς αναλάβαμε το 2015. Δεν γνωρίζω αν απαγορεύεται ή αν επιτρέπεται, εγώ. Ας το δουν οι αρμόδιοι. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος για το συγκεκριμένο κομμάτι. Ας το δουν οι αρμόδιοι και ας μου στείλουν ένα έγγραφο να μου πουν ότι απαγορεύεται αυτό το έμβλημα ή να λέγεται έτσι η συγκεκριμένη ομάδα και από εκεί και πέρα αν δεν λάβουμε εμείς τα μέτρα μας, ευθυνόμαστε εμείς».