GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τίτλοι τέλους για τη Λιμενική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης

Κανένας λόγος δεν γίνεται για Λιμενική Ακαδημία στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει κα...


Κανένας λόγος δεν γίνεται για Λιμενική Ακαδημία στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το θέμα των Σχολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2017, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το Σχέδιο Νόμου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το θέμα των Σχολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ).

Το Σχέδιο Νόμου είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από 16/2/2017 μέχρι 28/2/2017 και είχε δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος στην τοπική μας κοινωνία σχετικά με την πρόβλεψη ίδρυσης ή μη Λιμενικής Ακαδημίας με έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Τελικά οι Σχόλες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν όπως είχαν και δεν γίνεται κανένας λόγος για Λιμενική Ακαδημία. Άπλα στο άρθρο 79 προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την ένταξη και των τριών Σχολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Συνεπώς αν τελικά το νομοσχέδιο ψηφιστεί και γίνει νόμος τελειώνει και επίσημα το όνειρο των συνδικαλιστών λιμενικών και της τοπικής κοινωνίας για Λιμενική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη.