GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι πλειστηριασμοί θα ρίξουν την κυβέρνηση

  ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ Οι πλειστηριασμοί «στοιχειώνουν» την κυβέρνηση -Απαραίτητοι λέει ο Τσακαλώτος ...

 
ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ
Οι πλειστηριασμοί «στοιχειώνουν» την κυβέρνηση -Απαραίτητοι λέει ο Τσακαλώτος


Οι πρωτόγνωρες εικόνες στο Ειρηνοδικείο με μάχες σώμα με σώμα ΜΑΤ και πολιτών, κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών, έχει προκαλέσει ταραχή στην κυβέρνηση.

Σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στα απόνερα των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες για τους πλειστηριασμούς.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τρομάζει την κυβέρνηση είναι πως πήγαν εσπευσμένα στο Πολιτικό Συμβούλιο οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Σταύρος Κοντονής προκείμενου να αντιστρέψουν το κλίμα και να μαζέψουν τις αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς, αφού ένα από ένα από τα κεντρικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το γνωστό «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τόσο χθες, αλλά και σήμερα σε δηλώσεις του ότι είναι επαρκής η προστασία που παρέχει ο νόμος στους «αδύνατους» δανειολήπτες και ουδέν άλλο μέτρο απαιτείται, απαντώντας ουσιαστικά στον Νίκο Φίλη που ζήτησε να ληφθούν μέτρα. Μάλιστα μαζί του τάχθηκε και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο διεξήχθη στη Βουλή με θέμα τους πλειστηριασμούς. Και συνέχισε διαβεβαιώνοντας ότι «η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη». Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε επίσης ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια»
 
Τζανακόλοπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε πλειστηριασμό σπίτι λαϊκής οικογένειας
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις» ενώ για τα εμπορικά δάνεια δήλωσε ότι έχει θεσπιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ταυτοχρόνως, ο κ. Τζανακόπουλος περιέγραψε τη διπλή ανάγκη, αφενός για βέλτιση λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αφετέρου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια για προστασία της λαϊκής κατοικίας. Η κυβέρνηση κατανοεί την αγωνία και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, κατέληξε επαναλαμβάνοντας την κυβερνητική δέσμευση για απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Κοντονής: Αφορούσαν ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών
Από την πλευρά του υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, πως οι πλειστηριασμοί που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών και πολιτών που είχαν πάρεί δάνεια υψηλού κόστους.

Ένα ακίνητο που πλειστηριάστηκε, είχε δάνειο 1.450.000 ελβετικά φράγκα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτοί που διαμαρτύρονταν εκείνη τη στιγμή κάτω από το γραφείο της συμβολαιογράφου, που διενεργούσε τον πλειστηριασμό προστάτευαν τον συγκεκριμένο κακοπληρωτη ο οποίος από τις πληροφορίες που έχουμε, εμπλέκεται και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. 
Το ερώτημα είναι ποιους προστατεύουν όλοι αυτοί που κατά αυτής της διαδικασίας, που είναι διαφανής και υπό τον απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης και του κράτους. 
Την ίδια ώρα διενεργούνταν στο ειρηνοδικείο οι συνήθεις πλειστηριασμοί, οι δημοσιοι πλειστηριασμοί. Από τον κατάλογο που δώσαμε στη δημόσιο τητα δεν υπήρχε κανένα ακίνητο πρώτης κατοικίας το οποίο να αφορά δανειολήπτη. Δηλαδή έναν πολίτη και την Τράπεζα. 
Και τα ακίνητα αυτά είχαν ν; Κάνουν με οφειλές πάρα πολλών χιλιάδων ευρώ, έως και εκατομμυρίων. Επομένως τα επεισόδια που έγιναν ήταν απαράδεκτα, οι διαμαρτυρίες που έγιναν δεν έγιναν για τους πλειστηριασμούς που διενεργούνταν εκείνη την ώρα.