GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δεν συντηρείται η Εγνατία οδός λόγω … ΤΑΙΠΕΔ;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη Κύριε Υπουργέ, Είναι αρκετό διάστημα που ο Σύλλογος εργαζομένων της «Εγ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη
Κύριε Υπουργέ,


Είναι αρκετό διάστημα που ο Σύλλογος εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει επισημάνει την υποχρέωση της Διοίκησης της Εταιρείας να δημοπρατήσει έγκαιρα τις συμβάσεις Λειτουργίας και Συντήρησης του αυτοκινητόδρομου για το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τη λήξη των υφιστάμενων, το Μάρτιο του 2018.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην έδρα της Εταιρείας διαπιστώσατε την αγωνία των συναδέλφων μας για την ανάγκη αυτή, στο πλαίσιο της αδιάλειπτης, ασφαλούς και άρτιας λειτουργίας και συντήρησης της οδού, αλλά και της τήρησης των υποχρεώσεων της Εταιρείας έναντι του Υπουργείου και των χρηστών.

Δυστυχώς, η Διοίκηση, ύστερα από εντολές του ΤΑΙΠΕΔ και παρά την έντονη και επανειλημμένα εκφρασμένη αντίθεση του Συλλόγου, ενέταξε τελικά και ύστερα από χρονοβόρες παλινωδίες, την κατασκευή δεκάδων νέων σταθμών διοδίων (4 μετωπικούς και 42 πλευρικούς – με προαίρεση) στο αντικείμενο των νέων εργολαβιών συντήρησης! Μάλιστα, κατ’ απαίτηση συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ, τα συμβατικά τεύχη τους διατέθηκαν για έλεγχο! Όλα αυτά οδήγησαν σε δραματική καθυστέρηση την όλη διαδικασία και θέτουν σε αμφιβολία την έγκαιρη εγκατάσταση αναδόχου Λειτουργίας & Συντήρησης.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις σας (06.11.2017) ότι τα Μετωπικά Διόδια καταργούνται, ότι θα υπάρχουν μόνο στο άκρο της οδού για προμήθεια καρτών και ότι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα εφαρμοστεί εντός του 2018 στην Εγνατία Οδό, διαπιστώνουμε ότι η Εταιρεία υιοθετώντας την κατασκευή δεκάδων νέων συμβατικών Σταθμών Διοδίων, είτε δεν εμπιστεύεται το σχεδιασμό του εποπτεύοντος Υπουργείου, είτε, υλοποιώντας εντολές του ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά σε ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σπατάλη Δημόσιων Πόρων.

Δεν μας μένει άλλη επιλογή από το να απευθυνθούμε σε εσάς, προκειμένου να μεριμνήσετε το ταχύτερο ώστε να αποδεσμευθεί η δημοπράτηση των συμβάσεων λειτουργίας και συντήρησης από αυτή της κατασκευής διοδίων.

Στα εκατομμύρια των χρηστών που χρησιμοποιούν ετησίως τα 1.000 χιλιομέτρα της Εγνατίας Οδού και των Καθέτων Αξόνων οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια, άνεση, σιγουριά και οικονομία στη μετακίνησή τους. Η δημοπράτηση των συμβάσεων συντήρησης πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ χωρίς να περιέχουν στα τεύχη τους κατασκευή νέων διοδίων, πόσο μάλλον συμβατικών σταθμών τη στιγμή που αυτοί πρόκειται να καταργηθούν.

Η διασφάλιση της ορθής και βέλτιστης χρήσης των δημόσιων πόρων είναι ευθύνη της Κυβέρνησης. Αντιστοίχως και ο σχεδιασμός των συγκοινωνιακών συστημάτων και τεχνολογιών που αφορούν τους πολίτες πρέπει να είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και της Κεντρικής Διοίκησης. Φυσικά εμείς σαν εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε για την εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος ώστε το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων να έχει το μέγιστο κοινωνικό όφελος.

Θεσσαλονίκη, 10 Νοεμβρίου 2017
Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»
Απίστευτο


Ο Πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», πέρασε στα «ψιλά», την αναγγελία δημοπράτησης της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού στα μέσα του Δεκεμβρίου, που θα καταλήξει σε κάποιον «εθνικό εργολάβο», με ελάχιστο τίμημα δανεικό από τις τράπεζες.

Οι μελέτες που έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος της Εταιρείας, αποδεικνύουν ότι το «μαγαζί» που του έδωσε η κυβέρνηση αξίζει 1,6 Δις € για 12 χρόνια και πάνω από 5 Δις € για 30 χρόνια.

H πρόθεση για «ξεπούλημα» έγινε ξεκάθαρη όταν η Κυβέρνηση «με τα καθαρά χέρια» πέρασε τροπολογία (1297/149 13.10.2017), που ουσιαστικά εξαιρεί το ΤΑΙΠΕΔ από τη μέχρι χθες υποχρέωση να δημοπρατεί Παραχωρήσεις σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία -που βασίζεται σε αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία-, δίνοντάς του το δικαίωμα να μην γνωστοποιεί καν την «προεκτιμώμενη αξία» μιας παραχώρησης.

Περιμέναμε τον Πρόεδρο, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (πλην του εντεταλμένου για την παραχώρηση, που ο ρόλος του είναι ξεκάθαρος, ως υπάλληλου του ΤΑΙΠΕΔ), ενός Δ.Σ. υποστελεχωμένου που εδώ και καιρό στην ουσία υπολειτουργεί, να βγουν και να υποστηρίξουν το Δημόσιο Συμφέρον, να προειδοποιήσουν με παραιτήσεις, να απειλήσουν, στο τέλος, ότι δεν θα ξανακατέβουν υποψήφιοι σε εκλογές.

Τίποτα.

Τα θέματα που μονοπώλησαν τη συνέντευξη του Πρόεδρου ήταν ο φράχτης στην περιφερειακή για τα αγριογούρουνα και οι λαμαρίνες για τα “καραβάκια” του Θερμαϊκού. Όχι η παραχώρηση της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Σας καλούμε να εργασθείτε επιτέλους για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος,
αγωνισθείτε ή παραιτηθείτε.