GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκαλεί η Τουρκία. Ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια

Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Κλιμακώνει η Άγκυρα την προκλητική της στάση – Υπερπτήση τούρκικου ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια Κλιμακώνει η Άγ...


Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
Κλιμακώνει η Άγκυρα την προκλητική της στάση – Υπερπτήση τούρκικου ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια

Κλιμακώνει η Άγκυρα την προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα, μετά την αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε για την κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου νότια της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει την άσκηση ως «παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σημειώνοντας μάλιστα ότι «πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, οι οποίες κορυφώνουν την ένταση στο Αιγαίο».

Λίγη ώρα μετά το ανακοινωθέν του τούρκικου ΥΠΕΞ, τουρκικό ελικόπτεο πραγματοποίησε υπερπτήση σε χαμηλό ύψος (περίπου 30 μέτρα) πάνω από τα Ίμια το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα, κοντά στα Ιμια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλολίμνου βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού καθώς βυθίστηκε ξύλινο πλοιάριο με πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αγκυρα αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, μεταξύ άλλων, που «σηκώθηκε» το ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Χακαν Τσαβούσογλου πραγματοποιεί επίσκεψη στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

Από το ΓΕΕΘΑ βρίσκονται σε επιφυλακή για επόμενη πιθανή κίνηση.