GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έτοιμος ο «οδικός χάρτης» του ΕΣΡ για τη δημοπρασία των 7 αδειών

Χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της αδειοδοτικής διαδικασίας των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, ενημερωτικής σ...

Χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της αδειοδοτικής διαδικασίας των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, ενημερωτικής στόχευσης, έχει έτοιμο το ΕΣΡ. Ο στόχος είναι έως το τέλος Ιανουαρίου 2018 να έχει γίνει η δημοπρασία, πάντοτε υπό την αίρεση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν θα κάνει δεκτές τις προσφυγές του ΣΚΑΪ, του Star και της ΕΙΤΗΣΕΕ επί του αριθμού των αδειών (επτά) και του τιμήματος (35 εκατ. ευρώ για 10 χρόνια).
Αύριο, Δευτέρα, είναι προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου για να μπουν οι τελευταίες «πινελιές» στην προκήρυξη και θα ακολουθήσει η μετάφρασή της στα αγγλικά και στα γαλλικά και η δημοσίευσή της στον ελληνικό και ξένο Τύπο έως τις 16 Νοεμβρίου. Από εκείνη τη στιγμή θα ξεκινήσει η προθεσμία των 45 ημερών προετοιμασίας των υποψηφίων. Λίγες ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά θα γίνει ο έλεγχος των προϋποθέσεων των υποψηφίων από το ελλειμματικό σε προσωπικό ΕΣΡ και θα ακολουθήσει η ανακήρυξη της προσωρινής λίστας των υποψηφίων. Στη συνέχεια προβλέπεται ένα δεκαήμερο για την υποβολή ενστάσεων στην Αρχή και η ανακοίνωση της τελικής λίστας. Στην προηγούμενη διαδικασία της ΓΓΕΕ όλοι είχαν στραφεί εναντίον όλων.

Οι εταιρείες που θα προκριθούν θα ενημερωθούν από το ΕΣΡ για τον τόπο και την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας. Από τον αριθμό των ενδιαφερομένων θα εξαρτηθεί και το περιεχόμενο της διαδικασίας. Αν είναι επτά, οι άδειες θα χορηγηθούν στην τιμή των 35 εκατ. ευρώ, αν είναι περισσότεροι, θα αρχίσουν οι προσφορές για τις άδειες. Αν κάποιος από τους υφιστάμενους σταθμούς αποκλειστεί από τη δημοπρασία, θα πρέπει να σταματήσει να εκπέμπει σε διάστημα τριών μηνών. Με το ΕΣΡ να έχει πάρει πάνω του όλο αυτό το θέμα και να το αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα, απομένει η κρίση του ΣτΕ επί των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.